FK AS PARDUBICE – FK MB 1:1 (1:0)
Klub

FK AS PARDUBICE – FK MB 1:1 (1:0)

Redakce

Zaslouženou remízou skončilo sobotní druholigové utkání na hřišti vedoucích Pardubic. Za domácí skóroval v poslední minutě první půle Bednář, krátce po změně stran srovnal na konečných 1:1 boleslavský Krátký.

Domácí pochopitelně chtěli zvítězit, zahájili utkání tlakem a v 9. minutě stálo při hostujících hráčích štěstí, když spolupráce Pavlíka s Bednářem neskončila brankou. Po faulu Sedláčka zahrávali domácí po čtvrthodině hry před pokutovým územím trestný kop,Šourek ovšem mířil jen do zdi. O dvě minuty později hosté zahrávali rohový kop Cigánkem, míč se z hlavy Hodana dostal sice do branky, ale boleslavský hráč si při souboji s domácím gólmanem Rabou počínal nedovoleně. Poté Raba s námahou vyrážel přímý kop Gögha a centr Čupra z levé strany bohužel ve vápně nenašel adresáta. Přišla ovšem 45. minuta, Švach zatáhl míč do vápna a po jeho přihrávce Bednář hlavou otevřel skóre – 1:0.
Gól do šatny hosty nezlomil a brzy po přestávce bylo vyrovnáno. Míč poslal do vápna Čupr, Sedláček jeho centr hlavou prodloužil a Krátký se nemýlil – 1:1. Boleslav byla ve druhé půli aktivnější, Pardubice se prakticky k vážnějšímu ohrožení Macháčkovy branky nedostali. Jenže další branka už nepadla. A šance v hostujícím provedení? Čupr trestný kop z hranice vápna napálil jen do zdi a týž hráč deset minut před koncem týž hráč mířil vedle branky.

Branky: 45. Bednář – 48. Krátký.
Rozhodčí: Polák,
ŽK: Bakeš, Šourek, Palát – Gögh,
diváků: 900.
FK Mladá Boleslav: Macháček – Hodan, Jakubec, Pokorný, Čupr – Krátký, Paleček, Cigánek (46. Bednář), Šmerda, Gögh – Sedláček (90. Kulvajt).
Trenér: Vlastimil Petržela.

Fanshop banner