Fotbalistou století Šichta
Klub

Fotbalistou století Šichta

Redakce

Z fotbalového trávníku se slavnostní atmosféra přenesla do sálu Škoda Auto Muzea, kde proběhl večer uspořádaný právě ke 100 letům mladoboleslavské kopané. V jeho rámci byla také vyhlášena anketa Fotbalista století Mladé Boleslavi.

Nejvíce hlasů čtenářů Boleslavského deníku nakonec získal František Šichta, vynikající fotbalový brankář, který s kariérou začínal v rodném Dolním Bousově. Odtud v roce 1943 přestoupil nejprve do Slavoje Mladá Boleslav a o dva roky později do Aston Villy. Mladoboleslavskou branku hájil až do roku 1956 a v letech 1948-50 byl členem reprezentačního družstva Lvíčat. Ve fotbalové brance přestál i velmi těžké zranění hlavy při utkání v Pardubicích. František Šichta býval také vynikajícím hokejistou.
Druhý v anketě skončil Jaroslav Kalčík, třetí Miloslav Venera, čtvrtý Miloslav Kubelka, pátý Václav Koloušek, šestý Jan Chromec, sedmý MUDr. Karel Záruba, osmý Jiří Macháček, devátý Ladislav Masopust, desátý Petr Vrabec a jedenáctý Luděk Exner. Moderátory slavnostního večera byli Petr Svěcený a Ivana Bednaříková, o zábavu se postaralo pěvecké duo Těžký Pokondr a také tri mladých zpěvaček New Golden Kid´s.

Fanshop banner