Spolana Neratovice - FK Mladá Boleslav 0:0
Klub

Spolana Neratovice - FK Mladá Boleslav 0:0

Redakce

Hřiště neratovické Spolany je snad pro mladoboleslavské fotbalisty prokleté. Stejně jako na jaře totiž tým trenéra Petržely dokázal v derby pouze uhrát bezbrankovou remízu 0:0. Domácí přitom hráli hodiny v početním oslabení, ani přesilovka ale ke kýženému gólu v síti brankáře Wintera nevedla.

Prvních dvacet minut přineslo fotbal bez šancí. Hrálo se mezi šestnáctkami a brankáři si klidně mohli vzít dovolenou. Až poté vybídl Brazilec v neratovických službách Salomao ke skórování Muchu, ten však naštěstí volil přihrávku místo střely a bylo po šanci. Poté Macháček kryl přímý kop Dozorce a Müllerova střela z dálky skončila mimo. Po půlhodině hry pak Macháček své mužstvo podržel, když včasným vyběhnutím zmařil sólo, do kterého se řítil Salomao. O minutu později přišla pohroma pro domácí. Trousil zastavil ve středu hřiště Cigánka pouze faulem a po druhé žluté kartě ho rozhodčí Čuřín po zásluze vyloučil. Hosté se osmělili až v záběru první půle, kdy nejprve Čupr ve 41. minutě vyslal vůbec první střelu na neratovickou branku. Vzápětí ještě Procházka po Cigánkově uvolnění pálil vysoko nad.
Druhý poločas se, s výjimkou jednoho nebezpečného protiútoku domácích, odehrál na polovině Spolany. Jenže boleslavští fotbalisté místy drtivý tlak nedokázali využít. Neratovičtí hráli obětavě, sáhli si na dno sil a v utkání, které příliš krásy nepřineslo, nakonec vybojovali zaslouženě remízu. Nic na tom nezměnil Čuprův střelecký pokus z dálky (v pohodě Winter zlikvidoval), Jakubcova střela z rozehraného přímého kopu (po ní strážce domácí svatyně zůstal ležet s vyraženým dechem) ani v nastaveném čase hlavička Gögha (mířila nad).

Rozhodčí: Čuřín,
ŽK: Trousil, Janeček, Vrábel, Mucha - Jakubec, Čupr, Hodan,
ČK: 31. Trousil (N),
diváků: 600.
FK Mladá Boleslav: Macháček - Jakubec - Skoupý, Pokorný (40. Hodan), Čupr - Šmerda, Procházka, Cigánek, Gögh - Sedláček (75. Sedláček), Bednář (46. Kulvajt).
Trenér: Vlastimil Petržela.

Fanshop banner