FK MB - HFK OLOMOUC 2:1 (1:1)
Klub

FK MB - HFK OLOMOUC 2:1 (1:1)

Redakce

Po remíze s Chomutovem na domácím hřišti chtěli fotbalisté FK Mladá Boleslav v souboji s HFK Olomouc stoprocentně bodovat a to se jim nakonec podařilo. Vítězství to ale bylo skutečně vydřené, gólman Macháček musel zlikvidovat i pokutový kop.

Náš tým začal od úvodních minut dobývat soupeřovu branku a rychlými kombinacemi se dostával před gólmana Hrdinu. Vedoucí gól přišel poměrně brzy - v 10. minutě zatáhl míč Čupr, odcentroval a Bednář hlavou skóroval - 1:0. I nadále měla Boleslav více ze hry, jenže vstřelit pojišťující gól se nedařilo. Postupem času hosté ožili a v závěru první půle se dočkali také vyrovnání, i když s notnou dávkou štěstí. Rohový kop Nečase si totiž do vlastní branky srazil debutující Pokorný - 1:1.

Lepší úvod do druhé půle si svěřenci trenéra Petržely snad ani nemohli přát. Čuprovu střelu z přímého kopu dorážel Sedláček a Boleslav znovu vedla - 2:1. Netrvalo ale dlouho a mohlo být vyrovnáno. Nedorozumění v obraně musel řešit gólman Macháček faulem a kopala se penalta. Macháček svůj faul však odčinil a Henkelovi pokutový kop zlikvidoval. Poté se boleslavský tým snažil své vedení pojistit, zvláště když hosté ve snaze o vyrovnání otevřeli hru, dalšího gólu se už ale diváci nedočkali.

Branky: 10. Bednář, 47. Sedláček - 41. vlastní Pokorný,
rozhodčí: Hlaváč (známka 6),
ŽK: Hodan, Macháček, Pokorný, Cigánek, Sedláček - Lazarov, Zdráhal, Henkel,
diváků: 2630.
FK Mladá Boleslav: Macháček - Hodan (60. Zeidler), Pokorný (67. Jakubec), Skoupý, Čupr - Kulvajt, Procházka, Cigánek, Gögh - Bednář (78. Kroupa), Sedláček.
Trenér: Vlastimil Petržela.
HFK Olomouc: Hrdina - Štěpanovský, Henkel, Nečas, Kaščák (65. Řehák) - Lazarov (31. Zavadil), Lošťák, Kašťák (72. Lukáč), Krohmer - Pinkava, Zdráhal.
Trenér: Bohuš Keler.

Fanshop banner