FK MB - FK CHOMUTOV 2:2 (1:1)
Klub

FK MB - FK CHOMUTOV 2:2 (1:1)

Redakce

Ve třetím kole II. ligy měli boleslavští fotbalisté opět výhodu domácího prostředí. Tentokrát ji ale, na rozdíl od zápasu s Prostějovem, využít nedokázali. Dvakrát sice vedli, nicméně hosté vždy stačili srovnat krok a nakonec si z Mladé Boleslavi odvezli cenný bod.

Boleslav přitom ztratila body naprosto zbytečně. Jak uvádí MF Dnes, sedmdesát minut byli domácí lepším celkem. Rychlými kombinacemi se dostávali snadno do šancí, jenže střelci se v koncovce nedokázali prosadit. To Chomutov předvedl jinou produktivitu - ze tří ran dvě branky a jednou břevno!

Poprvé šli domácí do vedení ve 22. minutě. Čupr zahrával rohový kop, nejvýše vyskočil Sedláček a hlavou upravil na 1:0. Jenže radost z úvodního gólu netrvala dlouho. Skoupý fauloval Filingera, sám postižený zahrával trestný kop a špatně tísněný Poláček se rovněž hlavou postaral o vyrovnání. Zpět mohl vedení vrátit týmu trenéra Petržely Bednář, jenže z dobré pozice chomutovskou branku přestřelil.

Hned v úvodu druhé půle vyzkoušel Chodurovu pozornost Čupr, gól z toho však, nebyl, pouze další ze série rohů. Na druhé straně zahrozil opět Filinger, z přímého kopu trefil břevno. Až v 62. minutě se opět měnilo skóre. Po rozehraném přímém kopu Čupr vymetl šibenici a Boleslav vedla 2:1. Ani to však k vítězství a klidu nevedlo. Běžela 71. minuta, Harvatovič zahrával z levé strany trestný kop a Millera odsoudil do role statisty - 2:2. Vedoucí branku hostí měl pak na kopačce Filinger, z velkého vápna naštěstí ukvapeně přestřelil. O poslední změnu skóre, už v nastaveném čase, se mohl postarat střídající Janoviak. Jeho střela ale těsně minula chomutovskou branku.

Branky: 22. Sedláček, 62. Čupr - 30. Poláček, 72. Harvatovič.
Rozhodčí: Jiřík (známka 7,5),
ŽK: Jakubec, Hodan, Paleček - Filinger, Poláček, Pěnička, Altman, Chodura,
diváků: 2835.
FK Mladá Boleslav: Miller - Hodan, Skoupý, Jakubec, Čupr - Novotný, Kulvajt (64. Paleček), Procházka, Gögh - Sedláček (79. Janoviak), Bednář (56. Kroupa).
Trenér: Vlastimil Petržela.
FK Chomutov: Chodura - Rišian, Pěnička, Poláček, Altman - Doksanský, Kostečka (70. Lilke), Harvatovič, Sedlák - Strouhla (83. Džuban), Filinger (90. Hruška).
Trenér: Džimis Bekakis.

Fanshop banner