FK MB - LeRK PROSTĚJOV 1:0 (0:0)
Klub

FK MB - LeRK PROSTĚJOV 1:0 (0:0)

Redakce

V premiérovém vystoupení na domácím hřišti v sezóně 2002/2003 zdolali nakonec boleslavští fotbalisté Prostějov. Hosté dlouho odolávali tlaku, nakonec ale přeci jen k radosti více jak dvou tisícovek diváků inkasovali. Tři body zajistil šestnáct minut před koncem úspěšnou dorážkou Kulvajt.

Před utkáním se ale spustil hustý déšť a ten neustával ani během zápasu. Už v první půli si náš celek získal převahu, naproti tomu hosté se k boleslavské brance dostávali jen sporadicky. Snad jen střela Krobota v jejich případě stála za zaznamenání, i když měl značně vychýlenou mušku. Jenže nevedlo se ani domácím střelcům a pokusy Sedláčka či Hodana také neskončily mezi tyčemi. Nejnebezpečněji tak vyhlížela střela Jakubce z přímého kopu. Skončila těsně nad břevnem. V závěru poločasu ještě zahrozil Gögh, ani on však míč mezi tři tyče nedokázal nasměrovat.

Ve druhém poločase tlak Mladé Boleslavi sílil, branka ale přesto dlouho nepřicházela. A když už se zdálo, že by se diváci mohli radovat, zasáhl brankář Bumbal. Například při Gruberově střele, kterou vyškrábl na roh. Neudeřilo navíc ani z řady rohových kopů. Na gól se tak čekalo až do 74. minuty, kdy Bumbal neudržel střelu Hodana ve své náruči a Kulvajt pohotově doklepl míč do sítě. Jasně navrch měl náš celek i v závěru utkání. Jenže Kulvajt nastřelil při další gólovce jen tyč a po přihrávce Novotného neproměnil tutovku pro změnu Kroupa.Vítězství bylo nakonec zcela zasloužené. Navíc nejtěsnější porážka je pro Prostějov hodně milosrdná.

Branka: 74. Kulvajt.
Rozhodčí: Šedivý (známka 7,5),
ŽK: Procházka - Krátký, Robenek, Liška,
diváků: 2320.
FK Mladá Boleslav: Miller - Hodan, Jakubec, Skoupý, Čupr - Novotný, Procházka, Kulvajt, Gögh (89. Paleček) - Sedláček (51. Gruber), Bednář (51. Kroupa).
Trenér: Vlastimil Petržela.
LeRK Prostějov: Bumbal - Krátký, Vaculín, Krobot, Tichý - Kopecký, Bárta, Houšť, Liška - Cigánek, Robenek (82. Navrátil).
Trenér: Jiří Vaďura.

Fanshop banner