FC VÍTKOVICE - FK MLADÁ BOLESLAV 0:0
Klub

FC VÍTKOVICE - FK MLADÁ BOLESLAV 0:0

Redakce

Premiérové utkání nového soutěžního ročníku II. ligy mají svěřenci trenéra Petržely za sebou. Ve Vítkovicích nakonec uhráli zaslouženou remízu. Mužstvo nastoupilo se třemi obránci a v útoku, oproti původním předpokladům, se objevil také Bednář absentují v minulých dnech kvůli zranění.

Do utkání hosté vstoupili nebojácně a zahrozili už ve 4. minutě po standardních situacích Gögha. Ve 14. minutě se pak dokonce rozvlnila síť vítkovické branky, jenže ještě předtím byl Bednářovi (a to po právu) odpískán ofsajd. O chvíli později musel zasahovat brankář Miller, Kaspříkův nebezpečný centr vytáhl konečky prstů. Ve 21. minutě pak při riskantní malé domů domácího celku opět hrozilo nebezpečí od Bednáře. Naopak při nevydařeném pokusu o ofsajd systém se řítil k boleslavské brance Kaspřík, naštěstí nikdo z jeho spoluhráčů na jeho míč nedosáhl. Do půle se ještě blýskl únikem po levé straně hřiště Čupr, ani v tomto případě však akce neskončila gólem.
Více vzruchu nabídl druhý poločas. A největší šance? V 53. minutě po centru Jakubce Kulvajt hlavičkoval těsně nad. O čtvrt hodiny později měl na hlavě gól domácí Rozhon, ani jemu naštěstí nebylo souzeno branku vstřelit. Ještě předtím Miller bravurně zlikvidoval ránu Kaspříka. V 80. minutě si Miller s poklidem poradil s trestným kopem Lauba a poslední šanci měl na své kopačce v samém závěru Šmerda. Projektil z jeho kopačky skončil v náruče strážce vítkovické svatyně.

"Musím konstatovat, že bod je pro nás prakticky vítězstvím. Na víc jsme neměli a přestože jsme nastoupili se třemi útočníky. Těžko jsme se prosazovali proti dobře hrající a kompaktní obraně domácích a zejména ve středu hřiště, kde měli domácí převahu. Podařilo se nám však eliminovat silnou zbraň domácích, standardní situace. A jestli byl rozdíl v přípravě Mladé Boleslavi od přípravy prvoligových celků, které jsem vedl v minulosti? Určitě ne, naše vedení nám připravilo perfektní podmínky, právě na úrovni nejvyšší soutěže, za což mohu vedení klubu jen poděkovat. Věřím, že hráči si toho budou patřičně vážit a podle toho také budou k fotbalu přistupovat," uvedl po utkání trenér Vlastimil Petržela.

"Na úvod soutěže se hrálo kvalitní utkání, i když k vidění byla řada chyb. Remíza odpovídá průběhu utkání. A výkon našeho mužstva? Já byl naprosto spokojený s nasazením. Až do 60. minuty nám patřil střed hřiště, měli i mírnou územní převahu, i když bez gólových šancí. Mrzí mě však, že se nám nedařili standardní situace. Kdybychom je zahrávali tak, jako v uplynulých zápasech, nějaký gól bychom asi vstřelili. Ale znovu říkám - remíza odpovídá zápasu, je zasloužená," konstatoval pro změnu domácí lodivod Lubomír Vlk.

Rozhodčí: Řehoř,
ŽK: Strnadel - Hodan, Kulvajt, Bednář, Novotný, Čupr,
diváků: 510.
FK Mladá Boleslav: Miller - Hodan, Jakubec, Skoupý, Čupr - Šmerda, Procházka, Gögh - Kulvajt, Bednář (90. Janoviak), Sedláček (75. Novotný).
Trenér: Vlastimil Petržela.

Fanshop banner