Až na třetí pokus si užili radost z výhry
Klub

Až na třetí pokus si užili radost z výhry

Redakce

Osmnáctiletí boleslavští dorostenci se po dvou prohraných mistrovských zápasech, doma s pražskou Duklou 0:3 a v Jablonci 1:4, v nichž pouze jednou skórovali, probudili a třemi góly do čáslavské branky se prostříleli k prvnímu vítězství.

V prvním poločase boleslavské družstvo k tříbodovému zisku nasměroval už ve 4. minutě Mísař přesnou hlavičkou po Pourově rohovém kopu - 1:0.
V ofenzivním vstupu do utkání pokračovali a vytvářeli si další střelecké příležitosti.
V 18. minutě se výborně přes čáslavské obránce prosadil Para, který ideálně uvolnil Gracla a ten šanci využil ke zvýšení boleslavského vedení na 2:0.
Další boleslavskou gólovou možnost připravil dobře hrající Vozáb přesnou přihrávkou v pokutovém území Motyčkovi, který místo odkryté části branky trefil pouze čáslavského brankáře. Ve 34. minutě byli Čáslavští blízko skórování, ale jejich slibné zakončení zastavily obě tyčky Hartychovy branky.

Ve druhém poločase se Čáslavští polepšili a boleslavským fotbalistům se herně vyrovnali. Jejich snaha po snížení či dokonce vyrovnání však narážela na pozorného boleslavského brankáře Hartycha, který neudělal v tomto utkání chybu a udržel čisté konto.
V 74. minutě Kučerův centr čáslavský gólman neudržel v rukavicích, a když mu propadl do sítě, bylo o boleslavské výhře rozhodnuto - 3:0.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil při vědomí řady taktických nedostatků si všiml zlepšení komunikace mezi hráči a kondiční převahy nad soupeřem u nejlepší pětice: „Rychlostně a vytrvalostně byli na pochvalu Vozáb, Motyčka, Para, Kučera a Nejeschleba."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Nejeschleba (75. Patrik Novák), Johanides, Mísař, Kučera - Pour, Baborák - Para (66. Dolák), Gracl, Motyčka - Vozáb (46. Moravčík).

Góly: 4. Mísař, 15. Gracl, 74. Kučera.

Fanshop banner