Osmnáctiletí na severu Čech neuspěli
Klub

Osmnáctiletí na severu Čech neuspěli

Redakce

Boleslavští osmnáctiletí dorostenci na hřišti jabloneckého protivníka výrazně prohráli první poločas. Po přestávce sice snížili, ale v závěrečných minutách opět čelili tlaku soupeře, který přidal do Bartákovy branky ještě jeden gól.

První poločas Jablonečtí vyhráli jasně o tři góly, z nichž dva dali v úvodní desetiminutovce. První šanci severočeských fotbalistů ještě boleslavská defenzíva přežila bez úhony, ale další už nikoliv.
V 7. minutě Coufalovu ránu boleslavský brankář Barták vyrazil k protihráči Kinčlovi a ten dal poměrně snadno první jablonecký gól - 1:0.
O necelé tři minuty později za Coufalovým pasem vystartoval Velich a ten z pravé strany přízemní střelou k tyči zvýšil jablonecké vedení na 2:0.

Jablonečtí nepolevili v tlaku, ale naštěstí další dvě příležitosti neproměnili. Boleslavští se ofenzivně projevili teprve kolem 20. minuty, kdy Moravčíkův pokus minul soupeřovu branku.
Ve 33. minutě Kinčl nastřelil tyč boleslavské branky a Velich pohotovou dorážkou rozvlnil síť za zády boleslavského gólmana - 3:0.

Ve druhém poločase Jablonečtí pod dojmem třígólového náskoku polevili a umožnili boleslavským fotbalistům vyrovnat hru a dokonce i skórovat.
V 58. minutě Moravčík střelou z dálky zaskočil jabloneckého gólmana Mazánka - 3:1.
V této fázi zápasu Boleslavští vycítili příležitost poprat se o výsledek, ale bohužel se skórem ve svůj prospěch už nepohnuli. Nejblíže úspěchu byl v 62. minutě Kučera, ale Mazánek byl tentokrát úspěšný. V závěru zápasu byli iniciativnější Jablonečtí. V 73. minutě Kinčlovu střelu Barták zneškodnil, v příští minutě Černák boleslavskou branku přestřelil.
V 77. minutě jablonecký tříbodový zisk pojistil Musílek gólem na konečných 4:1.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Barták - Nejeschleba, Johanides, Mísař, Kučera - Dolák (46. Baborák), Pour - Moravčík, Gracl (75. Kohout), Motyčka - Havlina (68. Novotný).

Sestava FK Jablonec U19: Mazánek - Scholz, P. Javůrek, Džmura, Ráček - Horáček (55. Černák), Podzimek (71. M. Javůrek), Tokár, Kinčl (81. Malimánek) - Coufal (60. Musílek), Velich (78. Vosecký).

Góly: 9. a 33. Velich, 7. Kinčl, 77. Musílek - 58. Moravčík

Rozhodčí: Šťastný - Jirák, Lopuszynski

Fanshop banner