Ze severu Čech přivezli jeden bod za remízu
Klub

Ze severu Čech přivezli jeden bod za remízu

Redakce

V pátém mistrovském utkání boleslavští junioři podruhé remizovali. Na hřišti jabloneckého sportovního areálu Břízky sice vyhráli poločas, ale soupeř skóre otočil a Boleslavští alespoň jeden bod zachraňovali krátce před koncem. Boleslav je tak ve vedoucí trojici dosud neporažených družstev Juniorské ligy společně s Teplicemi a Spartou.

První poločas začali aktivněji Jablonečtí, ale Boleslavští záhy hru vyrovnali a po půlhodině hry se dokonce ujali vedení. V 8. minutě po prvním boleslavském rohu si David Novák uvnitř jabloneckého vápna zpracoval míč a jeho zakončení vytlačil brankář Richter na další rohový kop, po jehož rozehrání už jablonecký gólman zasahovat nemusel. V 10. minutě boleslavský brankář Mikulec, kterého v úvodních minutách nejvíce zaměstnával osmnáctiletý Čvančara, úspěšně zasáhl proti soupeřově hlavičce. Týmy se střídaly v ofenzivním snažení, ovšem dlouho s minimem opravdu vážných gólových šancí.
Ve 32. minutě na dlouhý centr z levé strany od Daniela Nováka před soupeřovou brankou vyskočil Šimon a hlavičkou překonal brankáře Richtera - 0:1.
Tři minuty před přestávkou po Mikulcově zákroku Jablonečtí kopali roh, ale ke změně skóre ho nevyužili.

Druhý poločas začal promarněným jabloneckým rohem a na druhé straně hřiště nevyužitým trestným kopem Daniela Nováka. Dvě jablonecké šance vychytal brankář Mikulec, nejprve Bredovu a o chvíli později Bulířovu. V 55. minutě boleslavský atak skončil na břevně jablonecké branky a zároveň odmávaným i odpískaným ofsajdem. Přesně ve chvíli, kdy uplynula hodina hry, promarnili Boleslavští obrovskou gólovou příležitost, kdy David Novák individuální průnik završil kličkou brankáři Richterovi a střelou mimo odkrytou soupeřovu branku, načež z protiútoku inkasovali vyrovnávací a zanedlouho i druhý gól.
V 61. minutě se na hranici šestnáctky Horáček prosmýkl mezi boleslavskými obránci a křížnou přízemní střelou překonal Mikulce - 1:1.
V 62. minutě Bulíř z úhlu prostřelil boleslavského brankáře - 2:1.

Boleslavské fotbalisty nečekaný zvrat ve vývoji dobře rozehraného utkání na pár minut zaskočil, naštěstí Jablonečtí ukolébaní vedením polevili v tempu. Až v závěrečné desetiminutovce Boleslavští zvýšili ofenzivní aktivitu, za což byli odměnění vyrovnáním. Střelecký pokus Mansfelda se ještě mezi tyče nevešel, ale o pár minut později už Boleslavští jabloneckého gólmana Richtera rozesmutněli.
V 87. minutě centr Davida Nováka z levé strany Mansfeld usměrnil hlavou k levé tyči - 2:2.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Mikulec - Krčmář, Toml, Kopa, Zabilanský (75. Yerkhov) - Komárek, Dib (65. Komma) - David Novák, Pinte (5. Šimon), Daniel Novák (65. Mansfeld) - Dohnalík.

Sestava FK Jablonec U21: Richter - Kebísek, Bělina, Petržilka, Hani - Bulíř (82. Landfeld), Breda, Hajdo (76. Štěpánek), Peřina, Čvančara (60. Pleštil) - Horáček.

Góly: 61. Horáček, 62. Bulíř - 32. Šimon, 87. Mansfeld

ŽK: Kebísek - Zabilanský, Šimon

Rozhodčí: Ginzel - Vít, Novák

Diváků: 289

Fanshop banner