Letní přípravu završili jasnou výhrou
Klub

Letní přípravu završili jasnou výhrou

Redakce

Poslední, celkově páté, utkání letního přípravného období boleslavští nejmladší dorostenci vyhráli na hřišti v Českém Dubu nad pražským Motorletem. Z důvodu parného počasí se hrálo ve zkráceném čase 2x30 minut.

Většinu herního doby kontrolovali míč boleslavští dorostenci a svoji technickou, kombinační i kondiční převahu vyjádřili i gólově, což nevyžadovalo proti diviznímu soupeři příliš velké úsilí. Pozitivním jevem bylo, že Boleslavští evidentně slabšího soupeře nepodcenili. Hráli cíleně na velké riziko a kromě inkasovaného gólu nepodcenili jedinou situaci. „Chtěli jsme si osvojit hru do plných, být silní na míči, otáčet těžiště hry a dostávat se do zakončení. Stejně tak po ztrátě míče jsme chtěli okamžitě presovat a získávat míče do své moci. Veškeré tyto cíle jsme naplnili, branek jsme měli vsítit minimálně dvakrát tolik, stoprocentní šance na to rozhodně byly. Obdržený gól byl velice laciný po střele ze čtyřiceti metrů, kdy jsme hráče absolutně vypustili a nedostoupili," uvedl trenér boleslavských šestnáctiletých dorostenců Jaroslav Machač.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Ulrich (41. Karmazín) - Vlček (55. Hampl), Vostřel, Kühmel, Hampl (40. Gregor) - Zedníček, Chalupník, Dohalský - Mašek, Gregor (31. Tykva), Stránský.

Góly: Mašek 2, Gregor, Stránský, Tykva, Zedníček

Fanshop banner