První utkání o ligové body remizovali a pozápasový penaltový rozstřel prohráli
Klub

První utkání o ligové body remizovali a pozápasový penaltový rozstřel prohráli

Redakce

Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci vstoupili do mistrovské sezóny remízou, o které na jihlavském hřišti rozhodli už v prvním poločase. V pozápasovém penaltovém rozstřelu byli úspěšnější jihlavští střelci a získali tak jeden bod navíc.

První poločas začali boleslavští dorostenci nesoustředěně a nepřesně kombinovali. Téměř půl hodiny byli horší než soupeř a ten je zákonitě potrestal.
Ve 30. minutě jihlavský útok z pravé strany zakončil Savi úspěšnou střelou k bližší tyči - 1:0.
Inkasovaný gól boleslavský tým probudil a zanedlouho srovnali krok i nepříznivé skóre.
Ve 36. minutě Petr vběhl do jihlavského vápna, a přestože byl tísněný protihráčem, tak křížnou ranou ke vzdálenější tyči vyrovnal na 1:1.
Po přestávce už góly nepadaly. Blíže ke skórování byli v závěru Boleslavští, ale dvě gólové šance, kterými mohli zápas rozhodnout, promarnili.

Při nerozhodném výsledku po odehraných devadesáti minutách si dorostenci zastříleli ze značky pokutového kopu. V úvodní sérii jihlavský Nehyba i boleslavský Snížek proměnili - 1:1. Ve druhé sérii jihlavský Trinh dal, boleslavský Smejtek ne - 2:1. Ve třetí sérii jihlavský Došek i boleslavský Pechanec uspěli - 3:2. Ve čtvrté sérii jihlavský Hlaváč i boleslavský Vlk své pokutové kopy proměnili - 4:3. V závěrečné páté sérii jihlavský Savi nedal a vzápětí boleslavský Nykodým také ne a tak konečný stav penaltového rozstřelu FC Vysočina Jihlava U17 - FK Mladá Boleslav U17 4:3 rozhodl o jednom bonusovém bodu v jihlavský prospěch.

Trenér boleslavských dorostenců Filip Toncar byl nespokojený s defenzívou svého týmu, ale remízu v základní hrací době uznal za spravedlivé vyjádření dění na hřišti: „Do utkání jsme vstoupili zbytečně nervózně a neplnili základní činnosti tak, jak bylo třeba. Po inkasované brance jsme se uklidnili a začali být trpělivější ve výstavbě hry, z čehož pramenilo vyrovnání a následné zkvalitnění naší hry na míči. V útočné fázi byl náš výkon v pořádku, v obranné fázi jsme byli příliš nekompaktní a nezodpovědní při vzájemném zajišťování. Ačkoliv jsme měli v poslední minutě dvě velké gólové šance, považuji remízu po devadesáti minutách hry za zaslouženou."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Lichtenberg - Vlk, Prajs, Pechanec, Chládek - Novotný (61. Svoboda), Snížek, Kohout (46. Smejtek), Nykodým - Kadlec (71. Roháček), Petr (71. Pešta).

Góly: 30. Savi - 36. Petr.

Rozhodčí: Niederle - Šimáček, Machač

Fanshop banner