S aktuálním ligovým lídrem těsně prohráli
Klub

S aktuálním ligovým lídrem těsně prohráli

Redakce

Boleslavští předvedli bojovný výkon, ale proti momentálně vedoucímu týmu ligové tabulky to nestačilo ani na jeden bod. Nejblíže překonání slávistické obrany byli v úvodu utkání a potom těsně před koncem v nastaveném čase. Jediný gól inkasovali deset minut před přestávkou po chybě gólmana Šedy.

První poločas začal obrovskou boleslavskou šancí po útoku z pravé strany, odkud odcentroval Pauschek, k míči se dostal Ladra a po jeho přihrávce před branku nejprve Hubínkovo a vzápětí Komlichenkovo zakončení slávističtí obránci se štěstím opakovaně vykopli z brankové lajny.
V příštím průběhu se však většinou hrálo na boleslavské polovině hřiště, neboť slávisté jistěji kombinovali. Stoch se však do boleslavské branky netrefil, Hušbauerovu dělovku zblokoval Hůlka a zakončení Škody z otočky se mezi boleslavské tyče také nevešlo. Teprve po půlhodině hry Boleslavští opět zaměstnali soupeřovu obranu, tentokrát trestným a rohovým kopem, vždy v podání Keresteše.
Ve 35. minutě při dlouhém slávistickém nákopu do boleslavského vápna brankář Šeda výkřikem zarazil spoluhráče Takácse, který tak nešel naplno do vzdušného souboje a Škoda hlavou šťastně přehodil chybujícího Šedu do opuštěné branky - 0:1.
Do konce poločasu Hubínkova bomba mířila mimo slávistickou branku a Stochův trestňák od pravé postranní lajny proletěl kolem boleslavské branky neškodně.

Druhý poločas zprvu pokračoval slávistickou ofenzivní aktivitou a boleslavskou obětavostí v defenzívě. V 53. minutě se Boleslavi naskytla příležitost trestným kopem ze dvaceti metrů, Komlichenkova přízemní rána proletěla hráčskou zdí, ale byl z toho jen druhý boleslavský roh. V 59. minutě Stochův trestňák snadno Šeda chytil.
Ve zbývající půlhodince Boleslavští hru vyrovnali, ale ve chvílích, kdy přenesli hru na slávistickou polovinu hřiště, tak jim chyběl nápad pro překvapivou a účinnou koncovku. V 69. minutě Konatého povedený centr brankář Kolář lapil těsně před dobíhajícím Komlichenkem. O dvě minuty později po Divišově centru se Komlichenko neprosadil v důrazném souboji na malém soupeřově vápně a Ladra z akrobatické pozice netrefil branku. Slávisté se po zblokovaných střelách dopracovali až k osmému rohu, ale nevyužili ani jeden, i když deset minut před koncem měla boleslavská defenzíva hodně štěstí při odvracení dvou slepených rohových kopů.
V 85. minutě se Ladrovi nezdařilo zakončení z otočky a Přikryl z deseti metrů vysoko překopl slávistickou branku. S blížícím se koncem utkání se Boleslavští vydali ze všech sil a zatlačili soupeře k jeho brance. V nastavené druhé ze tří minut se po Frydrychově kiksu dostal do šance Konaté, ale technickou střelou z úhlu slávistickou branku překopl.

Boleslav tak neporazila Slavii v šesti posledních zápasech a nepřekonala slávistického brankáře 361 minut. Na podzim 2016 na Slavii Boleslav prohrála 1:2. V květnu 2017 se trefil Chramosta v prohraném zápase 1:2 v předposlední minutě do slávistické branky, kterou tehdy hájil Pavlenka. A potom v soutěžním ročníku 2017-18 Boleslav se Slavií hrála třikrát a vždy prohrála, aniž by dala gól. V loňském srpnu ligový zápas 0:4, v letošním březnu další ligový duel 0:3 a navíc v letošním dubnu semifinále českého poháru 0:2 a se srpnovou domácí prohrou 0:1 je souhrnné skóre ze čtyř posledních střetnutí Boleslav - Slavia 0:10.

Boleslavští se museli obejít bez tří hráčů, Matějovský a Fabián byli zranění a Chaluš nemohl hrát kvůli klubové dohodě, neboť v Boleslavi hostuje ze Slavie.
Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Takács, Král, Keresteš - Hůlka, Hubínek (82. Přikryl) - Pauschek (60. Diviš), Ladra (90. Valenta), Konaté - Komlichenko.

Sestava SK Slavia Praha: Kolář - Frydrych, Ngadeu, Pokorný, Zelený - Souček - Stoch ((90. Bořil), Hušbauer, Baluta, Olayinka (58. Zmrhal) - Škoda (81. Tecl).

Gól: 35. Škoda

ŽK: Ladra

Rozhodčí: Julínek - Pelikán, Podaný

Diváků: 4932

Fanshop banner