Agresivnějšího soupeře přehráli a hlavně přestříleli
Klub

Agresivnějšího soupeře přehráli a hlavně přestříleli

Redakce

Ve čtvrtém utkání letošní letní přípravy nejmladší mladoboleslavští dorostenci porazili severočeského protivníka, který je předčil důrazem v osobních soubojích, ale nikoliv ve fotbalových dovednostech.

U mladoboleslavských dorostenců bylo patrné velké odhodlání a úvodní gól jim dodal potřebné sebevědomí. Liberecký soupeř hrál velice agresivně, někdy až na hranici zákeřnosti, což Boleslavští dokázali ustát.
Trenér boleslavských dorostenců Jaroslav Machač k výhře řekl: „Od utkání s Libercem jsme čekali vyrovnanou partii ve všech směrech a dobrý test výkonnosti po prvním měsíci naší spolupráce. V tomto ohledu utkání rozhodně splnilo svůj účel. Soupeř měl navrch v agresivitě a soubojovém chování, ovšem větší fotbalovost byla na naší straně. Pouze s jedním hráčem na střídání jsme druhou půli přejeli soupeře kondičně, celkem si vypracovali větší počet šancí a mohli vyhrát i vyšším rozdílem. Co se týče výstavby útoku a přechodové fáze, utkání ukázalo, že se začíná projevovat přenos z tréninku do zápasu. Přesto máme samozřejmě stále hodně práce před sebou."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Karmazín (41. Ulrich) - Vlček (41. Hampl), Chalupník, Kühmel, Tykva - Zedníček, Smožanyk, Holakovský - Mašek, Gregor, Stránský.

Góly FK MB U16: Zedníček, Tykva, Stránský

Fanshop banner