Letní přípravu uzavřeli prohrou
Klub

Letní přípravu uzavřeli prohrou

Redakce

V první srpnové sobotě sehráli osmnáctiletí boleslavští dorostenci poslední přípravný duel v Liberci. Mistrovský ročník 2018-19 zahájí v neděli 12. srpna na domácím hřišti proti dorostencům pražské Dukly.

V prvním dějství i přes řadu šancí gól nepadl. „Ve druhém poločase jsme museli hrát o jednoho hráče v poli méně a snažili se držet středový blok a dobře bránit. Ale domácí kombinací a tlakem ze standardních situací nás zatlačili do trvalé defenzívy," řekl trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil.
V 55. minutě se v boleslavském pokutovém území rychleji než bránící hráči zorientovali Liberečtí a šli do vedení 1:0. O deset minut později vedli již o dva góly, když využili chybu v boleslavské rozehrávce a jejich hráč diagonální střelou našel přesně cíl v Hartychově brance - 2:0. Poslední rozhodující okamžik se zrodil v 72. minutě. Liberečtí při útočné akci přečíslili boleslavskou defenzívu, čehož využili k zakončení, první ránu gólman Hartych vyrazil, ale na dorážku už nedosáhl - 3:0. „Domácí vyhráli zaslouženě," znělo lakonické vyjádření k prohře od boleslavského trenéra Jana Navrátila, který nebyl spokojený s kondiční složkou herního projevu většiny svých svěřenců.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Kučera, Lazarchuk, Mísař, Johanides - Dolák (79. Gracl), Chleborád - Motyčka, Pešta, Roháček - Havlina.

Fanshop banner