Letní přípravu uzavřeli vítězně
Klub

Letní přípravu uzavřeli vítězně

Redakce

Čtvrté a zároveň poslední přípravné utkání pro nový soutěžní ročník sehráli boleslavští devatenáctiletí dorostenci proti vrstevníkům z FK Pardubice v Ohrazenicích. Utkání v horkém letním počasí a se šancemi na obou stranách Boleslavští rozhodli dvěma góly v rozpětí dvou minut v prvním poločase.

Utkání začali Pardubičtí aktivněji a v 6. minutě po autovém vhazování pronikli do boleslavské šestnáctky, ale při střele na bližší tyč byl boleslavský gólman Štipl pozorný. V 7. minutě se Boleslavští ubránili prvnímu pardubickému rohovému kopu. V 8. minutě po boleslavském rohu rozehraném Maškem střílel Skramuský bez přípravy přes branku soupeře. Ve 13. minutě přenesl Blažíček boleslavskou hru doleva za pardubické beky a Bičištěho střelu pardubický gólman pokryl.
V 16. minutě Bárta rozehrál boleslavský útok doleva, odkud Bičiště přihrál do pardubické šestnáctky, kam ve správný okamžik k přední tyči seběhl Para a usměrnil míč do pardubické branky - 0:1.
Netrvalo dlouho a Boleslavští své vedení zvýšili druhou trefou.
V 18. minutě po autovém vhazování se Zmijův přetažený centr odrazil od zadní tyče k Milnerovi, jenž zařídil dorážku do pardubické sítě - 0:2.
V dalších minutách Pardubičtí zvýšili tempo. Boleslavský brankář Štipl nejprve ve 20. minutě po soupeřově rohu zasahoval úspěšně u bližší tyče nadvakrát a o dvě minuty později vytěsnil pardubickou střelu z dvaceti metrů mimo branku. Ve 33. minutě zastavil pardubický brejk Böhm až ve vlastní šestnáctce. Ve 41. minutě po narážečce s Vozábem zakončení Bičištěho pardubičtí obránci zblokovali. V poslední minutě prvního poločasu ještě Pardubičtí zahrozili střelou, která zprava prošla před boleslavskou brankou do zámezí za vzdálenější tyčí.

Ve druhé polovině zápasu se postupně projevovala únava z parného počasí. Hrálo se více ve středu pole, a když došlo k ohrožení branky, chyběl důraz a přesnost v zakončení. Ve 49. minutě dvakrát po sobě poslal zprava Nejeschleba přetažený centr doleva, ale Bičiště na míč nedosáhl. V 50. minutě si Barták v boleslavské brance pohodlně poradil s pardubickou standardkou. V 52. minutě Parův přetažený centr u zadní tyče Bičiště zakončil ranou bez přípravy, kterou pardubický gólman zázračně vyrazil. V 53. minutě se jeden z pardubických útočníků ocitl sám před boleslavským gólmanem Bartákem, který jeho nedůrazné zakončení k tyči pokryl.
V 71. minutě Boleslavští odvrátili pardubický rohový kop a přešli Bičištěm do brejku, ten však před pardubickou šestnáctkou obránce zastavil. V 75. minutě střílel Pour zpoza pardubické šestnáctky přes branku soupeře. V 76. minutě chyboval Blažíček v převzetí míče, ale pardubický útočník postupující do boleslavské šestnáctky vystřelil těsně mimo boleslavskou branku. V 80. minutě pronikli Boleslavští kombinačně do pardubické šestnáctky, chyběl jim však důraz při zakončení. V 84. minutě vychytal Barták střelu soupeře po rozehrané standardce. V samotném závěru se ještě Pour pokoušel o průnik do pardubické šestnáctky, rozhodčí však utkání ukončil.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík po posledním přípravném utkání řekl: „Oba týmy musím pochválit, že udržely slušné tempo i přes obrovské vedro, které panovalo během celého zápasu. Našemu týmu se povedl vstup do utkání a prvních třicet minut byl lepší, než soupeř a vstřelil nakonec rozhodující branky. V zápase jsem zaznamenal několik dobrých úseků hry, kdy jsem viděl zlepšené výkony jednotlivců i týmu jako celku. I přes úspěšný výsledek a nasazení hráčů, které nás může potěšit, bylo v zápase i plno nedostatků, na kterých musíme nadále pracovat a výrazně se v nich zlepšovat v tréninkovém procesu."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Štipl (46. Barták) - Zmij (46. Nejeschleba), Bárta, Böhm, Skramuský - Blažíček, Mašek - Para (64. Vozáb), Vozáb (46. Pour), Bičiště - Milner.

Branky: 16. Para, 18. Milner

Fanshop banner