I když v průběhu utkání vedli o tři góly, vyhráli jen těsně
Klub

I když v průběhu utkání vedli o tři góly, vyhráli jen těsně

Redakce

Po třech odehraných mistrovských kolech je družstvo mladoboleslavských juniorů bez prohry. Nejbližší utkání o body hrají opět doma v sobotu 11. srpna od 10,30 hodin proti juniorům Hradce Králové a v pátém kole cestují v neděli 19. srpna na sever ke střetnutí s jabloneckými juniory.

První poločas začali všichni aktéři rozpačitě a z neurovnané hry se první prosadili Boleslavští.
V 11. minutě po přesném centru Provazníka z levé strany Vejr z malého vápna zdařile hlavičkoval k levé tyči - 1:0.
Gól boleslavské hráče viditelně zklidnil a jejich snaha o kombinační fotbal získala na přesnosti. Zanedlouho se to projevilo v navýšení vedení.
Ve 20. minutě po Zabilanského rohovém kopu a nejistém počínání slávistické defenzívy se přízemní ranou k levé tyči prosadil Kopa - 2:0.
Dvě minuty před a potom dvě minuty po druhém gólu propásli Boleslavští další dvě střelecké příležitosti. Později ve 34. minutě nastřelil Vejr břevno a ve 42. minutě Dohnalík tyč slávistické brankové konstrukce. Dvougólové vedení po prvních pětačtyřiceti minutách bylo slabým vyjádřením mladoboleslavské ofenzivní aktivity.

Do druhého poločasu se slávisté z kabiny vrátili se dvojí změnou v sestavě. Po nevyužití trestného kopu však brzo inkasovali třetí gól.
V 56. minutě utekl slávistické obraně po levé straně Dohnalík a přihrál od koncové lajny Vejrovi, který nikým nehlídaný snadno z deseti metrů zvýšil na 3:0.
V 67. minutě rozhodčí Severýn neuznal Mladé Boleslavi gól kvůli ofsajdu.
V 71. minutě se Slavii povedl brejk, v jehož závěru Vejvar z úhlu prostřelil boleslavského gólmana Mikulce - 3:1.
V 81. minutě mezi boleslavskými obránci proběhl Vejvara a z téměř totožného místa jako před deseti minutami překonal Mikulce a snížil na rozdíl jediného gólu - 3:2.

Ve zbývajícím herním čase se však na těsném boleslavském vedení nic nezměnilo a tak družstvo trenéra Milana Pechance je po třech mistrovských utkáních bez porážky v popředí české skupiny Juniorské ligy.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Mikulec - Kysela (61. Krčmář), Kopa (85. Mansfeld), Toml, Zabilanský - David Novák (71. Yerkhov), Komárek (71. Dib), Provazník, Daniel Novák (61. Šimon) - Vejr, Dohnalík.

Sestava SK Slavia Praha U21: Vantruba - Drozda, Petrák (46. Vejvar), Nabijev, Havránek (61. Fukala), Mitrano, Macháček, Slanina (74. Bejbl), Janoušek, Bjeloš (74. Šilhan), Auer (46. Azilion).

Góly: 11. a 56. Vejr, 20. Kopa - 71. a 81. Vejvar

ŽK: Vejr, Dohnalík - Drozda

Rozhodčí: Severýn - Vlasjuk, Poživil

Fanshop banner