Boleslav veze tři body z Karviné
Klub

Boleslav veze tři body z Karviné

Redakce

Boleslavští vybojovali velmi důležité tři body v Karviné nad týmem, kterého v předchozích čtyřech prvoligových mistrácích ani jednou neporazili. V utkání nečekaně bohatém na góly byli Boleslavští neustále napřed a soupeř jejich náskok dotahoval, ten závěrečný o dva góly už však nesrovnal, pouze snížil.

První poločas byl plný střeleckých příležitostí na obou stranách, i když více si zachytal boleslavský Šeda. První karvinskou šanci nedal Janečka hlavou už ve 2. minutě. O dvě minuty později z první boleslavské šance Komlichenko vytěžil roh. V příštích minutách Takács těsně minul levý horní růžek karvinské branky a Konaté křížnou střelou také netrefil soupeřovu branku. Ve 22. minutě byli Karvinští blízko skórování, když míč opakovaně proletěl napříč boleslavským brankovištěm po Wágnerově hlavičce a vzápětí po Moravcově přízemním centru.
Ve 24. minutě Přikrylův přetažený centr z pravé strany Konaté vrátil před karvinskou branku a Komlichenko uspěl v hlavičkovém souboji na malém vápně se stoperem Janečkou i brankářem Berkovcem - 0:1.
V závěrečné čtvrthodince první půle, kterou sudí Marek nastavil o dvě minuty, si Karvinští vynutili převahu, kterou nakonec korunovali vyrovnáním. Neustále dotírali na boleslavskou branku, ve které se činil Šeda. Zlikvidoval tři Budínského tvrdé střely v rozmezí necelých deset minut (28.-36.) a poradil si i s Wágnerovou hlavičkou po Budínského trestňáku od postranní lajny. Kapituloval až při pokutovém kopu.
Už v nastavených dvou minutách prvního poločasu za Královo stažení Moravce nařídil rozhodčí Marek penaltu, kterou jistým kopem proměnil Budínský ve vyrovnání - 1:1. Vzápětí i skončilo první dějství.

Druhý poločas byl nečekaně bohatý na góly, i když zprvu se zdálo, že vedrem unavení hráči nejsou schopní si přesně přihrát, což platilo oboustranně. V 55. minutě se konečně povedl Boleslavi útok, v jehož finále po Konatého centru Ladra hlavičkoval do gólmana Berkovce. O minutu později se však s góly protrhla pomyslná hráz.
V 56. minutě si Ladra průnikem z pravé strany připravil na hranici vápna pozici ke střelbě, kterou mu soupeř opakovaně zablokoval, míč se však odrazil ke Konatému a ten zamířil po zemi přesně k levé tyči mimo Berkovcův dosah - 1:2.
V 58. minutě Karviná zaútočila po levém křídle a Letičův povedený centr Wágner z malého vápna nechytatelnou hlavičkou poslal za Šedova záda - 2:2.
V 64. minutě Přikrylův centr z pravé strany si dezorientovaný stoper a kapitán Karviné Janečka poslal hlavou do vlastní opuštěné branky přes vyběhnuvšího Berkovce - 2:3.

I když se v příštích minutách akce přelévaly od jedné branky ke druhé, tak Boleslavští byli blíž k úspěchu. V 73. minutě po narážečce s Komlichenkem tvrdě vystřelil Ladra, ale Berkovec míč vyrazil. V 77. minutě Ladra krásně uvolnil Konatého a po jeho centru Komlichenko volejem z patnácti metrů jen o pár centimetrů přestřelil karvinskou branku.
V 83. minutě Hůlka na půlící čáře vyhrál důležitý osobní souboj a po jeho přihrávce se Ladra zasekávačkou zbavil karvinského stopera Janečky a trefil se k pravé tyči - 2:4.
Radost v boleslavských řadách byla obrovská, ale zdaleka nebyl konec utkání. Karvinští se tlačili do útoku bez ohledu na dvojnásobnou ztrátu. V 85. minutě Šeda zkrotil Ramirezovu ránu z dálky.
V 87. minutě v závaru před boleslavskou brankou Moravcovu hlavičku z pár kroků Šeda vyrazil reflexivně jen před sebe a proti Ramirezově dorážce už byl bezmocný - 3:4.
V závěrečných minutách včetně tří nastavených si Boleslavští těsnou výhru pohlídali.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek, Chaluš, Král, Keresteš - Takács, Hůlka - Přikryl (64. Diviš), Ladra (90. Mareš), Konaté (80. Křapka) - Komlichenko.

Sestava MFK Karviná: Berkovec - Čolič, Kocsic, Janečka, Letič (88. Dramé) - Budínský, Mertelj - Moravec, Panák (70. Ramirez), Tusjak - Wágner.

Góly: 45. Budínský (z pokutového kopu), 58. Wágner, 87. Ramirez - 24. Komlichenko, 56. Konaté, 62. vlastní karvinského Janečky, 83. Ladra

Rozhodčí: Marek - Nádvorník, Horák

ŽK: Konaté, Diviš, Mareš

Diváků: 3357

Fanshop banner