Druhou přípravu vyhráli bez obdrženého gólu
Klub

Druhou přípravu vyhráli bez obdrženého gólu

Redakce

V druhém utkání letošní letní přípravy boleslavští osmnáctiletí dorostenci vyhráli o dva góly nad staršími dorostenci z Ústí nad Labem. K brzkému vedoucímu gólu přidali druhý až těsně před koncem utkání.

Úvodní gól padl do ústecké sítě ve 14. minutě, když Milner skvěle vyřešil svůj únik po pravé straně a centrem a Motyčka bez přípravy skóroval - 1:0.
Ústečtí mohli vyrovnat z rohového kopu, protože byli první u odraženého míče, ale jejich zakončení chytl Barták. Ve 25. minutě výborně založil rychlý boleslavský protiútok Dolák, který vybídl Milnera k samostatnému úniku, ale toho zradilo zpracování míče. Ústečtí měli blízko ke gólu ve 36. minutě, když boleslavský stoper Lazarchuk rázným odkopem trefil protihráče tak nešťastně, že odražený míč orazítkoval horní tyč Bartákovy branky.

Ve druhém poločase měli Ústečtí mírnou herní převahu, ale Boleslavští jejich postupný útok eliminovali. Šance se rodily až v závěrečné dvacetiminutovce. V 71. minutě Dolákem dobře zahraný přímý volný kop Milner nedokázal z těsné blízkosti zužitkovat. Deset minut před koncem měl opět Milner možnost po centru Gracla navýšit skóre, ale jeho zakončení vytěsnil brankář na rohový kop. Po jeho rozehrání Lazarchuk těsně přestřelil ústeckou branku.
V 86. minutě Milner založil rychlý protiútok, v jehož finále Gracl přihrál Havlinovi a ten druhým gólem pojistil boleslavskou výhru - 2:0.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl spokojený: „Tým zaslouží pochvalu za velkou snahu při naplňování cílů zápasu. Chtěli jsme napadat vysoko rozehrávku soupeře, což přineslo mnohokrát úspěch. Dva vstřelené góly a další brankové příležitosti jsou také pozitivní. Prostor pro zlepšení určitě máme v řešení protiútoků jak v obranné tak útočné fázi, ale jsme na začátku přípravy, takže postupně budeme procházet herní situace a trénovat je, abychom byli připraveni do sezóny."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Barták - Bárta (46. Nejeschleba), Lazarchuk, Mísař, Johanides - Dolák, Gracl (46. Böhm) - Motyčka, Havlina, Kučera - Milner.

Góly: 14. Motyčka, 86. Havlina

Fanshop banner