Herní přípravu začali těsnou prohrou
Klub

Herní přípravu začali těsnou prohrou

Redakce

První přípravné utkání boleslavští dorostenci U18 těsně prohráli s tradičním soupeřem z Teplic. V prvním poločase marně dobývali soupeřův obranný blok, ve druhém poločase Tepličtí dvakrát vedli a Boleslavští gólově kontrovali pouze jednou.

Po bezgólovém prvním poločase, v němž Boleslavští všechny své nadějné příležitosti promarnili, měl po změně stran první příležitost k otevření skóre boleslavský Vozáb ve 46. minutě, ale z těsné blízkosti nedokázal vytěžit více než rohový kop. O tři minuty později šli Tepličtí do vedení díky přesné hlavičce po dobré kombinaci a centru z pravé strany. V 59. minutě bylo srovnáno, když Motyčkův centr proletěl celým soupeřovým pokutovým územím a skončil v teplické síti. Tepličtí však byli neúnavně aktivní a strhli vedení opět na svoji stranu. Nejprve v 62. minutě trestným kopem orazítkovali pouze tyčku boleslavské branky. V 68. minutě skvěle vyřešili rychlý protiútok dva na dva a ujali se vedení 1:2. Ve zbytku utkání se snažili boleslavští dorostenci vyrovnat, ale Tepličtí dobře bránili a za výkon ve druhém poločase si výhru zasloužili.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl spokojený s nasazením svých svěřenců: „Cíl prvního utkání byl hlavně kondiční, to znamenalo trvalý presink v obranné fázi hry, což jsme splnili. Zápas nám ukázal, že v tomto ohledu máme prostor pro zlepšení jak v kondiční, tak hlavně taktické složce. Zkoušeli jsme zároveň některé hráče na určitých postech, což nám v zápase také ukázalo jejich možnosti. Pozitivní bylo mentální nastavení a velká snaha většiny hráčů v presinkových situacích."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych (46. Kocmich) - Bárta (46. Nejeschleba) - Böhm (46. Chleborád), Mísař, Johanides - Dolák, Žádný (46. Vozáb) - Kučera, Baborák, Moytčka - Havlina.

Gól FK MB U18: 59. Motyčka

Fanshop banner