Nad Spartou dvakrát vedli, ale nakonec brali jen bod za remízu
Klub

Nad Spartou dvakrát vedli, ale nakonec brali jen bod za remízu

Redakce

Střetnutí juniorské ligy hrané v tréninkovém areálu na pražském Strahově bylo pro domácí sparťanské juniory premiérové a pro boleslavské juniory již druhým utkáním nového soutěžního ročníku 2018-19. Po remíze a předchozí výhře jsou Boleslavští se čtyřmi body v aktuální tabulce juniorské ligy čtvrtí. Nejbližší dva zápasy nyní hrají doma, v neděli 5. srpna proti SK Slavia Praha U21 a v neděli 12. srpna proti FC Hradec Králové U21 - vždy od 10,30 hodin.

První poločas začali Boleslavští aktivně a hned z úvodní akce získali rohový kop, se kterým si však sparťané poradili. V 5. minutě se Dohnalík prokličkoval i přes sparťanského brankáře, ale střelecký pokus mu zablokoval obránce. Teprve v 9. minutě se po nedůrazném zákroku boleslavské defenzívy do střelecké šance dostal sparťanský Mohamed, ale Mikulcovu branku těsně minul. Sparťané postupně převzali iniciativu a v 19. minutě byli hodně blízko gólovému úspěchu, ovšem boleslavský brankář Mikulec dvakrát výtečné zasáhl, nejprve vyrazil Mohamedovu střelu ze třinácti metrů a potom i Novotného dorážku z rohu malého vápna.
Ve 22. minutě boleslavskou ofenzivní akci završil Daniel Novák přesně levačkou k pravé tyči - 0:1.
Ve 32. minutě mohl Vejr navýšit boleslavské vedení, ale z několika málo metrů nastřelil pouze břevno sparťanské branky. Tu ve 40. minutě těsně minul i střílející Dohnalík. Sparťané odpověděli nebezpečným atakem završeným tvrdou střelou, kterou Mikulec vytáhl nad břevno, následnému rohovému kopu se boleslavská defenzíva bez obtíží ubránila.

Druhý poločas začali lépe mladí sparťané a nedlouho po změně stran vyrovnali skóre.
Ve 47. minutě Novotného přihrávku z pravé strany si před boleslavskou brankou zpracoval osamocený Mohamed a snadno vyrovnal na 1:1.
Oba týmy předváděly ofenzivní fotbal a Boleslavští přesně po uplynutí hodiny hry opět získali vedení.
V 60. minutě se Daniel Novák trefil pravačkou do levé šibenice sparťanské branky, kam se sparťanský gólman Kotek natahoval marně - 1:2.
V 62. minutě David Novák trefil pouze tyč sparťanské branky, což se později ukázalo jako důležitý moment pro vývoj utkání. Boleslavští místo aby zvýraznili své vedení, tak o ně přišli.
V 73. minutě sice Sparta přímo nevyužila výhody pokutového kopu nařízeného za podražení Zubery, neboť Novotného střelu do středu branky Mikulec levačkou vykopl, ale k míči se dostal neúspěšný exekutor a přistrčil ho Hájkovi, jenž z boku malého vápna šťastnou křížnou střelou vyrovnal na 2:2.
Na nerozhodném výsledku se už nic nezměnilo, neboť pět minut před koncem Traore z jasné šance překopl boleslavskou branku a v nastavené minutě rozhodčí Julínek proti boleslavské brance nejprve odpískal a po zhlédnutí videa odvolal pokutový kop.

Trenér mladoboleslavské juniorky Milan Pechanec litoval zahozených šancí: „V úmorném vedru, v němž si hráči obou družstev sáhli na dno fyzických sil, byl k vidění nadstandardní zápas juniorské ligy. Z našeho kolektivního výkony si zaslouží vyzvednout výkon brankáře Mikulce, který nás v několika momentech podržel a vyrazil pokutový kop, i když v dohrání byli pohotovější sparťané, a střelecky se dařilo Danielu Novákovi, který dal oba góly a především ten druhý pravou nohou z dvaceti metrů do šibenice byl krásný. Při klidnější a přesnější koncovce jsme mohli i zvítězit, kdyby své šance proměnili Vejr, David Novák a Komárek."

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Mikulec - Kysela (80. Krčmář), Kopa, Toml, Zabilanský - David Novák (83. Mansfeld), Komárek, Yerkhov (80. Dib), Daniel Novák - Dohnalík (52. Šimon), Vejr (87. Fingerhut).

Sestava AC Sparta Praha U21: Kotek - Tvaroh, Chervak, Burda, Boula - Palečko (83. Maksič), Dudl, Flak (73. Traore), Mohamed (65. Hájek) - Zuberu, Novotný 89. Čajkovský).

ŽK: Boula, Novotný, Burda, Chervak - Kopa

Góly: 47. Mohamed, 75. Hájek - 22. a 60. Daniel Novák

Rozhodčí: Julínek - Vlček, Petřík

Diváků: 150

Fanshop banner