Adam Jánoš přestoupil z Boleslavi do Ostravy
Klub

Adam Jánoš přestoupil z Boleslavi do Ostravy

Redakce

V den svých šestadvacátých narozenin Adam Jánoš přestoupil z FK Mladá Boleslav do FC Baník Ostrava. Bude to čtvrtá štace v kariéře tohoto profesionálního fotbalisty, který si za osobitý herní styl vysloužil u spoluhráčů i protihráčů přezdívku Gattuso, podle legendárního italského fotbalisty a dnes už trenéra AC Milan.

„Pro Adama byla ostravská nabídka zajímavá a my jí v tuto chvíli nemínili konkurovat, když návratem některých hráčů z hostování jsme připravení pozici, na které převážně hrával, řešit i po jeho odchodu. Adamovi přeji v novém působišti hodně zdaru," řekl trenér FK Mladá Boleslav Jozef Weber k Jánošově odchodu do ostravského Baníku.
Adam Jánoš v letošním červnu zahájil přípravu s mladoboleslavským týmem, s nímž absolvoval i pět zápasů, ale už v té době zvažoval ostravskou nabídku. „První náťuky se uskutečnily už během rakouského soustředění, ale vyvrbilo se to až v těchto dnech," upřesnil Adam Jánoš zákulisí přestupu a přiznal, že se do Ostravy těší. „Že taková nabídka přišla, jsem rád kvůli nové výzvě, protože v Boleslavi jsem byl dva a půl roku, odehrál za ni nějaké zápasy, ale chci přestoupit do klubu, který má velké fanouškovské zázemí, a jeho finanční nabídka je lepší, než stávající podmínky v Mladé Boleslavi."
Adam Jánoš
se narodil v létě 1992 v Uherském Hradišti, ale s fotbalem začal v Horních Měcholupech, odkud v dorosteneckém věku přestoupil do pražské Sparty. Za dospělé áčko poprvé hrál ve svých dvaceti letech v utkání Evropské ligy proti španělskému Athletic Bilbao a teprve potom, na konci dubna 2013, premiérově naskočil do utkání tuzemské ligy proti Slovácku na posledních sedm minut. V dresu Sparty to však zůstal jeho jediný prvoligový start. Další si připsal při hostování v mužstvu FC Vysočina Jihlava (2013-15), za které v 56 mistrácích dal tři ligové góly, a v týmu FK Mladá Boleslav (2016-18), v jehož dresu za dva a půl roku nastoupil do 54 prvoligových zápasů a dvakrát skóroval.
„Na Mladou Boleslav budu vzpomínat dobře, protože jsem přestoupil v době, kdy jsem ze Sparty hostoval v Jihlavě a hrál tam o záchranu, ale hned první sezónu v Mladé Boleslavi jsme získali český pohár, zahráli si v předkole Evropské ligy, za což jsem byl rád, i když se nám nepodařilo postoupit do vysněné podzimní skupiny. Strávil jsem v Mladé Boleslavi krásných dva a půl roku, sice ten poslední rok nebyl moc povedený, ale bylo důležité, že jsme se nakonec zachránili a Boleslav může dál pokračovat v první lize," dodal dnes už bývalý mladoboleslavský fotbalista Adam Jánoš.

Fanshop banner