Chyběla agresivita ve vlastním vápně, mínil trenér Weber
Klub

Chyběla agresivita ve vlastním vápně, mínil trenér Weber

Redakce

Boleslav prohrála po dvanácti letech ve Zlíně. Přestože ztratila dvougólové vedení pod obrovským soupeřovým tlakem v druhém poločasu, nezapochyboval trenér Jozef Weber o kondiční i taktické připravenosti boleslavského mužstva, pouze postrádal agresivnější jednání hráčů ve vlastní šestnáctce při odvracení fatálních standardních situacích.

Boleslavský trenér Jozef Weber byl viditelně smutný a zklamaný, že tým neudržel nadějné vedení. Přesto věří, že smolný závěr střetnutí se Zlínem na hráčích nezanechá negativní stopy a příští zápasy zvládnou zdárněji.
„Bylo to zajímavé utkání, bohužel pro nás se špatným koncem. Měli jsme dobrý úvod a šli do vedení, soupeř se dostával do tempa postupně a v začátku druhé půle nás přehrával. Když jsme mu dali druhý gól, tak se mu podařilo vzápětí vstřelit kontaktní gól a to byl z mého pohledu rozhodující moment zápasu," řekl k průběhu utkání boleslavský kouč Jozef Weber. Ke dvěma zlínským gólům, které zcela zvrátily pro Boleslav příznivé skóre, dodal: „V našem vápně byly neustále závary a dva jsme nevyřešili dobře nikoliv přičiněním samotných obránců, ale i hráčů před nimi, kteří nezachycovali odražené míče. Před třetím gólem nám chyběla agresivita, stačilo jen rázně odkopnout míč od branky."

Zlínský trenér Michal Bílek byl pochopitelně nadšený: „Jsme maximálně spokojení, protože jsme vyhráli utkání, ve kterém soupeře využil naší úvodní pasivity a vedl. Ve druhé půli jsme měli převahu, a když jsme dostali druhý gól, povedlo se nám otočit hodně nepříznivý vývoj utkání. Můžeme být všichni spokojení, že hráči nerezignovali."

Fanshop banner