Poslední přípravné utkání těsně vyhráli
Klub

Poslední přípravné utkání těsně vyhráli

Redakce

Ve středečním podvečeru na hřišti mladoboleslavské fotbalové akademie při základní škole Pastelka sehráli boleslavští junioři v pořadí páté a především poslední přípravné utkání před startem Juniorské ligy. Soupeřem jim byl divizní FK Turnov, který těsně porazili. V neděli 22. července od 10,30 hodin hrají první mistrovské utkání Juniorské ligy FK Mladá Boleslav U21 - FK Dukla Praha U21.

Od první minuty Boleslavští museli překonávat dobře a houževnatě bránící turnovské mužstvo. Teprve ve 33. minutě byl blízko úspěchu boleslavský Vejr, ale turnovský brankář Špíha jej vychytal. Poté se ještě do nadějných zakončení dostali David Novák a Komárek, ale ani jeden z nich neuspěl. Skóre se poprvé změnilo až krátce před poločasem.
Ve 42. minutě po dobře sehrané standardní situaci Davida Nováka od rohového praporku se střelecky prosadil Zabilanský - 1:0.

Druhý poločas měl podobný průběh jako první, jen s větším počtem šancí, rohových kopů a standardních situací v provedení boleslavských hráčů. V 50. minutě po centru Daniela Nováka zakončil akci Šimon těsně nad soupeřovu branku. V 61. minutě po Zabilanského rohu byl blízko skórovaní Toml, ale neuspěl.
V 65. minutě předvedli Turnovští rychlý brejk se šťastným završením Houžvičky - 1:1.
V 68. minutě Šimon z dobré pozice nastřelil turnovského brankáře.
V 70. minutě kombinační spolupráci s Mansfeldem završil Daniel Novák dobrým centrem, který Vejr využil ke vstřelení gólu - 2:1.
V 75. minutě boleslavský rohový kop zakončil Vejr hlavičkou do rukou turnovského brankáře. V 80. minutě Machů dobře zamířil trestný kop přes turnovskou hráčskou zeď, ale gólman bravurním zákrokem míč chytil.

Sestava Mladá Boleslav U21: Mikulec - Krčmář (46. Kysela), Kopa (68. Fingerhut), Komma (46. Toml), Zabilanský - Dib (46. Mansfeld), Komárek (75. Yerkov), Yerkov (46. Machů), Daniel Novák - Vejr, David Novák (46. Šimon).

Branky: 42. Zabilanský, 70. Vejr - 65. Houžvička

Fanshop banner