První zápas nové sezóny zvládli dobře
Klub

První zápas nové sezóny zvládli dobře

Redakce

Pro letní přípravné období mají starší dorostenci naplánované čtyři zápasy. První z nich proti teplickým vrstevníkům, kteří letos sestoupili z elitní celostátní do druhé nejvyšší české ligy, zvládli dobře, neboť herně i střelecky soupeře předčili.

První poločas začali Boleslavští svižně a z první ofenzivní akce ohrozili teplickou branku, když ve 2. minutě po centru z levé strany Kalabis orazítkoval hlavou břevno. V 8. minutě si několikrát s Pechem vyměnil míč Křižák, jehož zakončení skončilo kousek vedle levé tyče teplické branky. V příští minutě také Tepličtí zakončili svůj atak nepřesně. V 11. minutě Křižákův trestný kop mířil hodně vysoko nad teplickou branku. Ve 13. minutě teplickou střelu ze střední vzdálenosti jistě chytil Štipl.
Ve 20. minutě po Moravčíkově trestném kopu z pravé strany a několika odrazech míče uvnitř teplického pokutového území se nejlépe ze všech útočících i bránících hráčů zorientoval Blažíček a otevřel skóre utkání - 1:0.
Ve 26. minutě po Maškově přihrávce do pokutového území Pech křížnou střelou minul teplickou branku. Ve 31. minutě se Teplickým povedl pěkný útok z levé strany, ale po centru a při následném zakončení byl boleslavský brankář Štipl na místě.
Ve 36. minutě při boleslavském rychlém protiútoku si s Pechem vyměnil míč Mašek, kterému se nadvakrát podařilo dostat míč za záda teplického brankáře - 2:0.
První část utkání skončila zaslouženým dvojnásobným vedením Boleslavi.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil, Boleslavští byli nadále lepší a úspěšnější v ofenzívě. V 51. minutě teplický povedený útok skončil u pozorného boleslavského brankáře Bartáka. V 59. minutě Majer při rychlé boleslavské kombinaci po levé straně hřiště našel Bičištěho, který připravil zakončení pro Böhma, ale ten teplickou branku přestřelil. V 61. minutě po akci z pravé strany připravil Nejeschleba gólovou šanci Milnerovi, který v samostatném úniku neuspěl. Potom přišla boleslavská gólová smršť tří gólů v rozmezí necelých deseti minut.
V 66. minutě Böhm uprostřed hřiště získal důležitý míč a rychle ho poslal Bičištěmu, který momentální přečíslení tří boleslavských na dva teplické hráče využil a střelou na zadní tyč zvýšil na 3:0.
V 69. minutě po akci středem hřiště se dostal do gólové šance Milner a tentokrát, i když až opakovanou střelou, dostal míč do branky - 4:0.
V 75. minutě Bártův dlouhý pas Kalabis hlavou prodloužil na roh soupeřova pokutového území, kde si převzal míč Majer a přesným obloučkem přes brankáře ke vzdálenější tyči uzavřel skóre utkání na 5:0
.
V 86. minutě Boleslavští chybnou rozehrávkou nabídli teplickému soupeři šanci ke zmírnění prohry, ale pozorný gólman Barták kiks spoluhráčů napravil a změnu skóre nedopustil. V předposlední minutě mohli ještě zvýšit své vedení boleslavští dorostenci, když zaútočili po pravé straně Nejeschlebou, od něhož putoval míč k Majerovi a ten připravil gólovou šanci Milnerovi, kterého však teplický brankář vychytal.

Trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík si i při spokojenosti s jasnou výhrou všiml herních nedostatků: „Hráči pojali utkání dobře. Hráli s chutí, snažili se plnit zadané úkoly a myslím, že jsme byli lepším týmem. I přesto jsem zaznamenal v utkání několik chyb, na kterých musíme pracovat a i nadále se zlepšovat."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Štipl (46. Barták) - Mrnka (46. Nejeschleba), Blažíček (46. Bárta), Kalabis, Skramuský (46. Zmij) - Mašek (46. Žádný), Pour (46. Böhm) - Para (46. Vozáb), Pech (46. Majer), Moravčík (46. Bičiště) - Křižák (46. Milner)

Góly: 20. Blažíček, 37. Mašek, 66. Bičiště, 69. Milner, 75. Majer

Fanshop banner