Přípravu završili a s Rakouskem se rozloučili remízou
Klub

Přípravu završili a s Rakouskem se rozloučili remízou

Redakce

Střetnutí se soupeřem z druhé německé bundesligy bylo podruhé v rozmezí čtyř měsíců bohaté na góly. V březnu na hřišti v Aue skončilo 4:4 a v červenci na trávníku v rakouském Gallneukirchenu 3:3. Tentokrát ho nepříjemně ovlivnilo počasí, kvůli lijáku bylo v první půli přerušené, ale dohrálo se za slunečního svitu.

Od první minuty se hrálo v dešti a první šanci měli Boleslavští po faulu na Komlichenka, ale Fabiánův trestný kop gólman u pravé tyče lapil. Aue odpovědělo o tři minuty později útokem středem, který rozhodčí zastavili kvůli ofsajdu.
V 10. minutě se však již prosadil Sören Bertram, kanonýr, který Aue vystřílel záchranu v druhé bundeslize hattrickem v odvetném duelu baráže s třetiligovým Karlsruher SC, prostřelil Kamenára v boleslavské brance - 1:0.
Ve vytrvalém dešti byla hrací plocha čím dál více nasáklejší a ztěžovala kombinační hru, o kterou se Boleslavští přesto pokoušeli. Němečtí fotbalisté hráli přímočařeji a v 17. minutě jejich nebezpečný atak skončil střelou těsně vedle boleslavské branky. Ve 20. minutě rakouský hlavní rozhodčí Eidenberger utkání na téměř deset minut přerušil kvůli nevlídnému počasí. Po návratu na hřiště každý ze soupeřů jednou skóroval.
Krátce po opětovném zahájení hry se po autovém vhazování od pravé postranní lajny dostal do střelecké pozice Härtel a zvýšil vedení Aue na 2:0.
Boleslavští nepříznivý výsledek zmírnili až těsně před řádnou přestávkou mezi poločasy.
Ve 42. minutě Fabiánův rohový kop Hůlka hlavou usměrnil do soupeřovy sítě - 2:1.

Do druhého poločasu se oba týmy vrátily se změněnými sestavami, více jich provedl německý kouč Daniel Meyer, jenž nevyměnil pouze gólmana, než jeho český kolega Jozef Weber, který prostřídal především středovou formaci. Osvěžení boleslavské sestavy se projevilo za necelých deset minut.
V 53. minutě Konaté poslal po pravé straně Přikryla, který pronikl až téměř ke koncové čáře, odkud přihrávkou pod sebe nabil Kateřiňákovi a ten do odkryté branky vyrovnal na 2:2.
Dvě minuty po vyrovnání si vysloužil potlesk přítomných diváků boleslavský brankář Kamenár zákrokem proti soupeřově tvrdé střele z hranice šestnáctky. Vyrovnávací gól a vysvitnutí slunce měly pozitivní vliv na herní projev mladoboleslavského mužstva. Přitlačilo německého soupeře k Haasově brance, vynutilo si řadu standardních situací, ale šance dlouhé minuty neproměňovalo.
V 72. minutě po faulu na Pauscheka rozehrál Mareš z pravé strany trestný kop, který německá obrana odvrátila pouze k Přikrylovi a ten si zaseknutím míče vytvořil před vápnem palebnou pozici, z níž zamířil přesně k levé tyči - 2:3.
Za těsného boleslavského vedení se oba týmy snažily o ofenzivní fotbal, boleslavští hráči usilovali o pojištění výhry, němečtí fotbalisté o vyrovnání. Záměr se bohužel zdařil Aue.
V 84. minutě nedůrazného Fabiána před boleslavskou šestnáctkou soupeř připravil o míč a Strauss za pomoci smolné teče jednoho z bránících hráčů vyrovnal na 3:3.

Po utkání se boleslavská fotbalová výprava vrátila z rakouského soustředění domů, aby týden zbývající do startu Fortuna:ligy trénovala výhradně v domácím mladoboleslavském prostředí.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kamenár - Pauschek, Chaluš (46. Král), Takács, Fabián - Hůlka, Jánoš (46. Kateřiňák) - Konaté, Ladra (46. Přikryl), Diviš (46. Mareš) - Komlichenko (74. Hubínek).

Sestava FC Erzgebirge Aue v I. poločase: Haas - Kalig, Rapp, Kempe, Härtel, Rizzuto, Fandrich, Tiffert, Kvesic, Bertram, Nazarov. Sestava FC Erzgebirge Aue v II. poločase: Haas - Cacutalua, Kusic, Hemmerich, Wydra, Riese, Strauss, Baumgart, Hochscheidt, Herrmann, Bunjaku.

Góly: 10. Bertram, 23. Härtel, 84. Strauss - 42. Hůlka, 53. Kateřiňák, 72. Přikryl

Rozhodčí: Eidenberger - Erlinger, Alesi

Fanshop banner