Poprvé se v letní přípravě neprosadili střelecky
Klub

Poprvé se v letní přípravě neprosadili střelecky

Redakce

Ve čtvrtém letním přípravném utkání boleslavští junioři opět předvedli dva rozdílně povedené poločasy. V prvním laxním přístupem dovolili diviznímu soupeři získat rozhodující náskok, ve druhém po výrazném zlepšení kontrolovali hru, ale bohužel ani jednou neskórovali, i když šancí měli dostatek přinejmenším na vyrovnání.

První poločas utkání hraného za horkého sobotního poledne na hřišti v areálu mladoboleslavské fotbalové akademie při základní škole Pastelka se boleslavským mladíkům vůbec nepovedl.
Už v 1. minutě boleslavští obránci nezachytili mšenský dlouhý pas a Krejčík první šanci proměnil - 0:1.
Boleslavští bleskově inkasovaný gól vůbec nepovažovali za varování a nadále přenechávali aktivnímu soupeři střed hřiště. Proto záhy přišel další trest.
V 8. minutě Mätzeltův nepovedený centr zapadl do branky za záda překvapeného boleslavského gólmana Vávry a Mšeno tak šťastnou náhodou zvýšilo brzké vedení na 0:2.
Než se završila půlhodina hry, mohlo být pro boleslavské fotbalisty ještě hůře, ale mšenské sólo proti osamocenému Vávrovi skončilo přízemní střelou vedle pravé tyče. Boleslavské útočné pokusy trpěly nepřesností v předfinální fázi a ze získaných tří rohových kopů mšenského brankáře Masaříka nikdo pořádně nezaměstnal.
Ve 40. minutě v závěru nedůsledně bráněného mšenského útoku z levé strany měl Skuhravý nepochopitelně spousty času a prostoru, aby si na hranici šestnáctky připravil střelbu a úspěšně zamířil k pravé tyči - 0:3.
První dějství tak skončilo boleslavským debaklem.

Od první minuty druhého poločasu se obraz hry zcela obrátil. Boleslavští po změně stran byli aktivnější než soupeř, který se jen ojediněle vymanil z tlaku k brejku bez úspěšného zakončení. Ovšem z boleslavských šancí, a nebylo jich málo, ani jedna neskončila úspěšně a tak se skóre už nezměnilo. V 53. minutě po Šimonově centru se Komárek neprosadil v tvrdém střetu se mšenským brankářem, o minutu později po Novákově centru Šimon hlavičkoval nad branku. V 57. minutě Machů šikovně obehrál soupeřova obránce, ale sólo zakončil nastřelením gólmana Masaříka, od něhož odražený míč získal Dib, který přihrál na Machů a jeho střelu Masařík vytlačil zázračným zákrokem nad břevno.
V 63. minutě Machů rozehrál povedeně jeden z mnoha boleslavských rohů a Tomlovo zakončení hlavou nepřekonatelný Masařík odvrátil na další rohový kop. V 70. minutě Novák z dobré pozice přestřelil mšenskou branku a o pět minut později Šimonovo zakončení zlikvidoval Masařík za cenu rohu. Ani v závěrečné čtvrthodince Boleslavští neprotrhli střeleckou smůlu a poprvé v letošní letní přípravě nedali soupeři ani jeden gól.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Vrána - Zabilanský, Kopa, Toml, Komma (46. Dib) - Procházka, Valenta (21. Yerkhov), Komárek, David Novák - Šimon, Mansfeld (46. Machů).

Sestava FK Jiskra Mšeno: Masařík - Hrnčíř (46. Hartman), Houser, Koblížek, Skuhravý - Helm, Munzar, Rozkovec (46. Šich), Mätzelt, Krejčík - Štemberk.

Góly: 2. Krejčík, 8. Mätzelt, 40. Skuhravý

Rozhodčí: Vaňousek

Fanshop banner