Generálkou na ligu bude zápas proti německému Aue v rakouském Gallneukirchenu
Klub

Generálkou na ligu bude zápas proti německému Aue v rakouském Gallneukirchenu

Redakce

Utkání FC Erzgebirge Aue - FK Mladá Boleslav hrané v sobotu 14. července od 17 hodin v Gallneukirchenu, což je městečko nedaleko Linzu při cestě přes česko-rakouskou hranici ve směru od Českých Budějovic, bude poslední herní prověrkou mladoboleslavských fotbalistů v rámci desetidenního rakouského soustředění a zároveň i celého letního přípravného období. Stream - https://www.youtube.com/watch?v=L8iYh3Pvy7Y

Boleslavští v předchozích dvou střetnutích rakouského herního kempu s rumunským ACS Sepsi OSK Sfantu Gheorghe i s maďarským Vasas FC Budapešť vyhráli shodně 2:1. Ze všech dosud sedmi odehraných příprav pouze jednou prohráli. Dohromady nastříleli čtrnáct gólů. Čtyři dal Nikolay Komlichenko, dvakrát se trefil Adam Jánoš a po jednom gólu přidali Jaroslav Diviš, Jiří Kateřiňák, Tomáš Ladra, Antonín Křapka, Petr Mareš, Daniel Novák, Tomáš Přikryl a Ladislav Takács.
Sobotní protivník FC Erzgebirge Aue je účastníkem druhé německé bundesligy a střetnutí s ním bude pro boleslavské mužstvo poslední prověrkou před startem české FORTUNA:LIGY.
FK Mladá Boleslav se s FC Erzgebirge Aue potká podruhé po necelých čtyřech kalendářních měsících. Boleslavští se letos s tímto týmem střetli přátelsky v předposledním březnovém pátku na Sparkassen-Ergebirgsstadionu v německém Aue v divoké přestřelce 4:4 (11. Soukou, 20. Bunjaku, 57. Munsy, 76. Kvesic - 2. a 35. Přikryl, 17. Konaté, 27. Mareš).
FC Erzgebirge Aue svoji historii píše od roku 1949. V minulosti získal tři mistrovské tituly vítězstvím Oberligy v Německé demokratické republice (1956, 1957 a 1959) a pětkrát východoněmecký pohár. Po politickém sjednocení Německa, které se uskutečnilo na podzim 1990, mu trvalo dvanáct soutěžních ročníků, než se probil z nižších soutěží do 2. bundesligy, ze které dvakrát sestoupil a dvakrát do ní postoupil, naposledy v roce 2016. V ročníku 2016-17 se v osmnáctičlenné 2. bundeslize zachránil o tři body na čtrnácté příčce a v ročníku 2017-18 skončil na šestnáctém místě a pádu o patro níže zabránil až v dvojzápasové baráži s třetím z třetí ligy Karlsruher SC. První utkání na hřišti třetiligového vyzývatele před šestadvaceti tisíci diváků skončilo bezgólovou remízou a odvedu v Aue, kterou sledoval vyprodaný stadion se šestnácti tisíci diváků, domácí vyhráli 3:1 hattrickem Sörena Bertrama, čímž obhájili druholigovou příslušnost.

Fanshop banner