Jiří Kateřiňák a Adam Provazník podepsali s FK Mladá Boleslav nové smlouvy
Klub

Jiří Kateřiňák a Adam Provazník podepsali s FK Mladá Boleslav nové smlouvy

Redakce

Ofenzivní středopolař Jiří Kateřiňák a dorostenecký reprezentační útočník Adam Provazník podepsali v FK Mladá Boleslav tříleté smlouvy. Oba fotbalově vyrostli pod péčí trenérů mládežnického úseku mladoboleslavského klubu a jsou považovaní za perspektivní hráče.

Jiří Kateřiňák, kterému bude v letošním srpnu třiadvacet let, přišel v žákovském věku do FK Mladá Boleslav z novobydžovského klubu RMSK Cidlina, ale do míče začal kopat v Kopidlně na Jičínsku. S pověstí kreativního hráče a dobrého střelce odešel v loňském létě zúročit zkušenosti z dorostenecké a juniorské ligy na půlroční hostování do druholigového Třince, s nímž bojoval o přední příčky ve Fortuna národní lize. V letošní zimě se vrátil do FK Mladá Boleslav a po zranění v přípravě stihnul v jarní sezóně jen pět prvoligových startů bez gólové trefy. V letošní letní přípravě už stihnul jednou skórovat a také podepsal novou tříletou smlouvu s FK Mladá Boleslav v trvání do konce června 2021.
Zanedlouho osmnáctiletý útočník Adam Provazník je rodákem z Rychnova nad Kněžnou a do FK Mladá Boleslav přišel z FK Kostelec nad Orlicí. Osmnáctiny oslaví v letošním srpnu a věkově tak stále ještě patří do družstva starších dorostenců FK Mladá Boleslav U19, za který v uplynulém ročníku nastřílel pět gólů. V šesti zápasech reprezentačního výběru Česko U18 odehrál celkem 261 minut a dal jeden gól. Trenér Jozef Weber jej přizval do přípravy prvoligového áčka, kde jako nejmladší ze všech trénujících fotbalistů nastoupil do tří přípravných zápasů. V letošním létě podepsal s FK Mladá Boleslav tříletou smlouvu do konce června 2021.

Fanshop banner