V úterý Boleslav prověří budapešťský Vasas na hřišti rakouského Windischgarstenu
Klub

V úterý Boleslav prověří budapešťský Vasas na hřišti rakouského Windischgarstenu

Redakce

Druhé přípravné utkání na rakouském soustředění Vasas FC Budapest - FK Mladá Boleslav se hraje v úterý 10. července od 17 hodin ve Windischgarstenu. Pro boleslavské fotbalisty to bude celkově sedmý duel aktuálního letního přípravného období. Stream - https://www.youtube.com/watch?v=B9QE8D3POJg

Boleslavští v předchozích šesti zápase pětkrát vyhráli a pouze jednou prohráli. Dohromady nastříleli dvanáct gólů a třetinu z nich Nikolay Komlichenko.
Vasas FC Budapest založený v roce 1911 je sice šestinásobným maďarským mistrem (1957, 1961, 1962, 1965, 1966, 1977), ale na konci ročníku 2017-18 sestoupil z posledního místa nejvyšší OTP Bank Ligy do druhé maďarské ligy. O rok dříve v ročníku 2016-17 byl v OTP Bank Lize třetí a v prvním předkole Evropské ligy nestačil na izraelský Beitar Jerusalem FC, s nímž prohrál venku 3:4 a doma 0:3, a v maďarském národním poháru v květnu 2017 prohrál ve finále s Ferencvárosem po remíze 1:1 na penalty 4:5. V hráčském kádru je slovenský brankář Luboš Kamenár a stoper Vít Beneš, jenž do maďarského klubu přestoupil v loňském létě z Jablonce. Další český fotbalista Jan Šimůnek do Vasasu přestoupil v loňském červenci z pražské Dukly, ale po půl roce v budapešťském klubu skončil.
Utkání proti maďarskému soupeři se hraje ve vesničce Windischgarsten ležící asi sto kilometrů jižně od Linzu, kde jsou boleslavští fotbalisté ubytovaní po celou dobu rakouského soustředění v hotelu Dilly.

Fanshop banner