Rumunského soupeře porazili dvěma góly z úvodní čtvrthodinky
Klub

Rumunského soupeře porazili dvěma góly z úvodní čtvrthodinky

Redakce

V prvním přípravném utkání na rakouském soustředění Boleslavští přemohli rumunský prvoligový tým, se kterým sice brzy prohrávali, ale ještě v úvodní čtvrthodince skóre zvrátili ve svůj prospěch a těsné vedení uhlídali. Hrálo se na hřišti rakouské vesničky Bad Wimsbach.

První poločas začali lépe rumunští fotbalisté, neboť se z prvního útoku ujali vedení.
Ve 2. minutě po dlouhém výkopu brankáře Fejéra se k míči dostal Yasin Hamed, a když prošel středem obrany a kličkou se vyhnul brankáři Šedovi, tak do odkryté branky rumunskou přímočarou akci gólově završil - 1:0.
Boleslavští se inkasovaným gólem nenechali otrávit a v příštích deseti minutách nepříznivý vývoj dvěma trefami obrátili ve svůj prospěch.
V 6. minutě Divišův centr z pravé strany rumunská obrana nezachytila, Konaté si uvnitř vápna zpracoval míč a narazil ho Ladrovi, jenž střelou z hrany šestnáctky vyrovnal na 1:1.
V 11. minutě po svižné boleslavské akci a Divišově centru zprava Komlichenko z malého vápna potvrdil svoji střeleckou roli čtvrtým gólem letošní letní přípravy - 1:2.

Do přestávky se marně snažili boleslavské vedení zvýraznit střílející Matějovský a Konaté, obraně unikajícího Ladru zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu.

Druhý poločas na těsném boleslavském vedení nic nezměnil a Weberovi svěřenci tak dovedli utkání do vítězného konce. Boleslavští byli lepší a útočnější než soupeř, ale jejich akce často zastavovali nečekaně nepřesní rakouští rozhodčí kvůli domnělým ofsajdům.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek, Takács, Chaluš (46. Král), Fabián - Hůlka, Matějovský (62. Hubínek) - Konaté (78. Křapka), Ladra (62. Kateřiňák), Diviš (49. Mareš) - Komlichenko.

Sestava ACS Sepsi OSK Sfantu Gheorghe: Fejér (59. Covic) - Moura, Jovanovic, Obsivac, Stefan (78. Veress) - Velev, Jankovic - Dräghici (71. Daisuke), Tandia (59. Vasvari), Hamed - Hadnagy (59. Simonovski).

Góly: 2. Hamed - 6. Ladra, 11. Komlichenko

Fanshop banner