Boleslav výrazně přestřílela druholigový Sokolov
Klub

Boleslav výrazně přestřílela druholigový Sokolov

Redakce

Čtvrté přípravné utkání letošního léta hrané na hřišti v Rejšicích mělo svižné tempo a pro Boleslav nečekaně jednostranný konečný výsledek. Boleslavští fotbalisté pětkrát skórovali, sokolovští protivníci jen třikrát nastřelili brankovou konstrukci.

První poločas začal nevyužitým sokolovským trestným kopem, neboť Kosakovu střelu Šeda s jistotou zvládl.
V 8. minutě kombinační boleslavský útok završil Komlichenko přihrávkou do strany Kateřiňákovi, který přesným centrem míč vrátil ruskému forvardovi, jenž si v klidu připravil palebnou pozici a po zemi podle gólmana skóroval - 0:1.
Ve 12. minutě na Vávrův přetažený centr boleslavský gólman Šeda nedosáhl a měl štěstí, že míč neskončil v síti, ale za jeho zády se odrazil od levé tyče. V 19. minutě Vašíček obloučkem za obranu připravil šanci Vávrovi, který sám před Šedou nastřelil břevno boleslavské branky. Z protiútoku s Ladrovou střelou měl plné ruce práce sokolovský brankář Dvořák.
Ve 30. minutě po spolupráci s Ladrou vystřelil z necelých dvaceti metrů Jánoš a trefil se přesně do levé vingle - 0:2.
Ve 37. minutě po Kateřiňákově trestňáku Komlichenko s podporou dalších dvou spoluhráčů protlačil míč do soupeřovy branky, ale asistent rozhodčího odmával ofsajd a hlavní sudí gól neuznal.
Ve 44. minutě Fabiánův centr na hranici soupeřova vápna zpracoval Komlichenko, a protože byl zády k brance, přiťuknul míč Jánošovi a ten nekompromisně prostřelil brankáře - 0:3.

Ve druhém poločase byli zpočátku aktivnější Sokolovští. Když krátce po změně stran přežili boleslavskou šanci, začali se tlačit k Šedově brance. V 53. minutě sokolovský trestňák i následný centr odvrátil opakovaně hlavičkující Fabián, k míči se na hranici vápna dostal Hlavatý a nastřelil levou tyč boleslavské branky. O dvě minuty později Kosak tvrdou ranou těsně minul boleslavskou braku. Potom se hra vyrovnala, a když Boleslavští přidali další dva góly, zcela převzali herní iniciativu.
V 59. minutě ve finále boleslavského brejku Konaté přihrál Kateřiňákovi a toho uvnitř pokutového území Machek podrazil. Kateřiňák nařízený pokutový kop proměnil - 0:4.
V 67. minutě Ladra na půlce hřiště po vyhraném souboji založil boleslavský útok přihrávkou Fabiánovi, po jehož centru přes šířku vápna Křapka parádním volejem zvýšil na 0:5.

V 69. minutě Matějovského přízemní střelecký pokus Belaň lapil. Sokolovští v příštích minutách úspěšně odolali několika boleslavským standardním situacím. V poslední minutě z ojedinělého sokolovského útoku Ševčíkům nedůrazný střelecký pokus Šeda s přehledem chytil.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Pauschek, Takács, Hůlka, Fabián - Jánoš, Kateřiňák - Ladra, Vejr, Novák - Komlichenko.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Křapka, Chaluš, Král, Keresteš - Hubínek, Matějovský - Konaté, Kateřiňák (68. Provazník), Fabián (68. Novák) - Ladra (68. Dohnalík).

Sestava FK Baník Sokolov: Dvořák (46. Belaň) - Mejdr (46. Ruml), Stropek (46. Filip Čihák), Mišůn, Beránek (61. Jakubov) - Štípek (61. Body), Adam Čihák (46. Machek) - Kosak, Glaser, Vávra - Vašíček (46. Ševčík).

Góly: 30. a 44. Jánoš, 8. Komlichenko, 59. Kateřiňák (z pokutového kopu), 67. Křapka

Rozhodčí: Hrubeš - Černý, Petřík

Diváků: 220

Fanshop banner