Juniorští reprezentanti Takács a Ladra prodloužili v Mladé Boleslavi smlouvy
Klub

Juniorští reprezentanti Takács a Ladra prodloužili v Mladé Boleslavi smlouvy

Redakce

Čeští reprezentanti U21 Ladislav Takács a Tomáš Ladra prodloužili v FK Mladá Boleslav profesionální smlouvy o tři roky. Oba patří do současného kádru prvoligového mužstva. Takács přišel do Mladé Boleslavi před necelými třemi roky, Ladra je mladoboleslavským odchovancem.

Zanedlouho dvaadvacetiletý Ladislav Takács je univerzální záložník, případně stoper, který z Františkových Lázní přes Sokolov a Teplice přišel do Mladé Boleslavi na začátku kalendářního roku 2016. Od té doby v mladoboleslavském dresu odehrál čtyřiapadesát prvoligových utkání a v součtu s teplickými starty má zkušenosti ze 79 zápasů na nejvyšší tuzemské úrovni. K nim přidal i čtyřicet startů v dorosteneckých a juniorských reprezentacích. V jednom kalendářním roce 2014 za U18 ve třinácti zápasech nastřílel tři góly a za U19 v šesti zápasech přidal další jeden. Potom v následujících letech postupně za U20 v devíti zápasech skóroval jednou a za U21 ve dvanácti zápasech také jednou. V letošním červnu v FK Mladá Boleslav prodloužil smlouvu o tři roky do konce června 2021.

Jedenadvacetiletý Tomáš Ladra hrající na postu ofenzivního záložníka nebo útočníka začal s fotbalem v České Lípě pod vedením svého otce a fotbalově výrazně vyrostl v dorosteneckých družstvech FK Mladá Boleslav. Od svých devatenácti let je na prvoligové soupisce a v nejvyšší české lize si dosud připsal čtrnáct startů na jaře 2018 bez gólového zápisu. Od léta 2016 do konce kalendářního roku 2017 byl na hostování v druholigových Pardubicích. Počínaje rokem 2014 se objevuje v nominacích českých dorosteneckých a juniorských reprezentací. Za U18 v jedenácti zápasech dvakrát skóroval, za U19 v sedmnácti zápasech dal další dva góly, za U20 v devíti zápasech se trefil také dvakrát a za U21 v dosavadních třech zápasech neskóroval. V červnu 2018 podepsal prodloužení smlouvy v FK Mladá Boleslav na další tři roky do konce června 2021.

Fanshop banner