Hráči ve středu podstoupili testy
Klub

Hráči ve středu podstoupili testy

Redakce

Tradiční a neoblíbená součást startu do nové fotbalové sezóny je prověřování fyzické zdatnosti jednotlivých hráčů. Boleslavští fotbalisté nepopulární testování aktuálně absolvovali v laboratoři sportovní motoriky pražské FTVS ve středu 20. června.

Specialisté FTVS u každého testovaného hráče prověřili detaily tělesné konstituce (mimojiné množství tuku a svalové hmoty), odrazovou sílu, stabilitu, test obecné síly dolních končetin a jako největší z fyzických hrůz zátěžový test na běžícím pásu až do úplného vyčerpání, což se u jednotlivých hráčů pohybuje mezi pěti až šesti minutami při postupně se zrychlujícím tempu.
První hned po ránu šel Marek Matějovský. Snad ani ne příkladem pro mladší a méně zkušenější, ale spíše aby to měl bez čekání co nejdříve za sebou. „I když patří k nejstarším, tak zdaleka na tom není nejhůře," prozradil kondiční trenér Jan Budějský bez větších podrobností.
Středečnímu testování fyzické zdatnosti mladoboleslavských fotbalistů předcházely dva dny letní přípravy a třítýdenní dovolená, kterou hráči trávili hodně rozdílně. Někteří neopustili Česko, někteří odcestovali do zahraničí a dokonce i do hodně exotických destinací. Tedros Golgol Mebrahtu odletěl pochopitelně z Evropy do domovské Austrálie a tři týdny pobýval s rodinou a příbuznými. Jiří Kateřiňák si dovolenou užil s přítelkyní a partou kamarádů na Zanzibaru. Stanislav Klobása byl týden v Bulharsku s manželkou a dvěma dětmi. Tomáš Ladra se vyválel na mořské pláži známého řeckého ostrova Korfu. Ale třeba Jakub Klíma, Ladislav Takács a Antonín Křapka za hranice České republiky nevyjeli a fotbalovou dovolenou prožili v tuzemsku. „Užíval jsem si volno nejen po fotbalu, ale také po zdařile zvládnuté maturitě na nymburském gymnáziu," řekl Klíma, jenž usiluje o studijní pokračování na pražské FTVS.

Fanshop banner