Osmnáctiletí porazili pražského lídra tabulky
Klub

Osmnáctiletí porazili pražského lídra tabulky

Redakce

V posledním domácím a v předposledním utkání celkového programu ročníku 2017-18 porazili osmnáctiletí boleslavští dorostenci jediným gólem krátce před přestávkou vedoucí družstvo skupiny B české ligy, které se pyšní nejproduktivnější ofenzívou a nejpevnější defenzívou.

Od úvodních minut byli boleslavští fotbalisté aktivnější. Už v 8. minutě mohli skórovat, ale po rozehraném rohu Milner hlavou těsně minul soupeřovu branku. Dukla se do hry dostala až poté, kdy v 17. minutě boleslavský Bičiště obdržel žlutou kartu a soupeř tak podle regulí této soutěže hrál deset minut přesilovou hru. Ve 23. minutě Dukla nevyužila výhody přímého volného kopu, neboť její střelec boleslavskou branku netrefil. Ve 35. minutě po dobrém presinku vybojoval míč Pour a jeho zakončení do opuštěné branky zmařil pražský obránce, který v poslední možné chvíli zastoupil vyběhnuvšího brankáře. Aktivitu Boleslavští proměnili v gól až krátce před poločasovou pauzou.
Ve 40. minutě při rychlém protiútoku Moravčík posunul míč ideálně do běhu Novákovi a ten si se samostatným únikem poradil na výbornou - 1:0.
O minutu později mohlo být skóre srovnáno, ale boleslavský brankář Hartych soupeřovu gólovou střelu reflexivním zákrokem vykopl.

Ve druhém poločase Dukla zrychlila kombinaci, ale Boleslav dobře bránila. Boleslavské vedení mohl v 60. minutě navýšit Milner, ale centrovaný míč netrefil ideálně. O dvě minuty později pražští dorostenci překonali boleslavskou střední linii a nebezpečnou akci zakončili z necelých patnácti metrů střelou, která se od tyče odrazila zpět do hřiště. Velkou touhu Dukly po vyrovnání podpořilo desetiminutové vyloučení žlutě napomenutého Fingerhuta v období od 75. do 85. minuty. Skvělý gólman Hartych ovšem všechny situace před boleslavskou brankou vyřešil a udržel čisté konto. Boleslavští si tak nečekaným, ale zaslouženým vítězstvím upevnili postavení na osmé příčce B skupiny české ligy starších dorostenců.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Mrnka, Drobný, Mísař, Bičiště (57. Zmij) - Chládek (75. Najman), Pour - Jakub Novák, Fingerhut (85. Böhm), Moravčík (51. Kučera) - Milner.

Gól: 40. Jakub Novák

Fanshop banner