Finále poháru mládeže Ondrášovka Cup v Benešově
Klub

Finále poháru mládeže Ondrášovka Cup v Benešově

Redakce

Hráči starší přípravky FK Mladá Boleslav kategorie U10 (ročník narození 2008) se v minulém víkendu zúčastnili finále poháru mládeže Ondrášovka Cup v Benešově, který probíhal pod patronátem FAČR.

Na závěrečný turnaj se dostanou pouze týmy, které projdou náročnou kvalifikací. Závěrečného turnaje se účastnilo 24 týmů z celé ČR. Kluci z akademie Mladé Boleslavi cestovali na závěrečný turnaj s přáním vylepšit umístění z minulého ročníku, kdy skončili na 7. místě. Týmy byly na závěrečném turnaji rozděleny do čtyř skupin. V sobotu kluci sehráli 5 náročných utkání, kdy po prvním zaváhání museli pro postup do finálové skupiny čtyřikrát zvítězit, což se povedlo a kluci vyhráli svou skupinu a postoupili do finálové skupiny hrané v neděli. V neděli na kluky čekalo ve velkém vedru šest kvalitních soupeřů. Ani v neděli se kluci nevyhnuli jednomu zaváhání, ale ostatní zápasy zvládli opravdu skvěle a jako jediní dokázali sehrát vyrovnané utkání i se suverénní Spartou, s kterou v krásném zápase remizovali 2:2. Toto utkání bylo komentováno jako přímý přenos komentátorem Pavlem Čapkem a Lubošem Kozlem. Nakonec si to v posledním utkání rozdali o třetí místo s týmem z RMSK Cidlina Nový Bydžov. Kluci poslední zápas zcela ovládli a po výsledku 7:3 si s přehledem zajistili celkové třetí místo. K celkovému třetímu místu se podařilo získat i individuální ocenění pro nejlepšího střelce turnaje, kterým se stal Maxim Magada. Kluci nakonec pod vedením trenérů Zdeňka Bělíka, Romana Magady a Jiřího Maška dosáhli na svůj vysněný cíl a získali do sbírky cenou medaili. Je vidět, že práce všech trenérů v akademii má smysl a kluci se pod vedením trenérů v klubu zlepšují a dokáží se vyrovnat i ostatním týmům. Trenérům, hráčům i všem rodičům patří poděkování za důstojnou reprezentaci klubu.

Výsledky sobotní základní části:
FK Mladá Boleslav - FC Hlinsko 1:3
FK Mladá Boleslav - FC Sparta Brno 2:1
FK Mladá Boleslav - 1. HFK Olomouc 1:0
FK Mladá Boleslav - FK Ústí nad Labem 5:1
FK Mladá Boleslav - SK Junior Teplice 3:1

Výsledky nedělní zlaté skupiny:
FK Mladá Boleslav - SK Kladno 2:1
FK Mladá Boleslav- FC Slovan Liberec 1:3
FK Mladá Boleslav - Slezský FC Opava 5:0
FK Mladá Boleslav - SK Motorlet Praha 8:1
FK Mladá Boleslav- AC Sparta Praha 2:2
FK Mladá Boleslav- RMSK Cidlina Nový Bydžov 7:3

Celkové skóre: 37:16.

Na závěrečném turnaji akademii FK Mladá Boleslav reprezentovali tito hráči: Tomáš Horák, Michal Uhlík, Petr Kaulfus, Šimon Vynikal, Maxim Magada, Florian Mašek, Milan Roller, Filip Juranka a Roman Pylner.

Odkazy:

http://www.ondrasovkacup.cz/turnaje/detail/2017/2018/U10/Hlavn%C3%AD%20turnaj

https://www.facebook.com/ondrasovkacup.cz/

https://www.youtube.com/channel/UC06STukfYelW8J7Ec71H65w

Fanshop banner