Atraktivnímu fotbalu scházelo více gólů
Klub

Atraktivnímu fotbalu scházelo více gólů

Redakce

Utkání osmnáctiletých dorostenců hrané v nedělním poledni na hřišti sparťanského tréninkového centra na Strahově přineslo oboustranně atraktivní hru, jediné co ji chybělo, bylo více branek.

V úvodu utkání se Boleslavští v přemíře snažení dopustili několika agresivních faulů, ale v dalších minutách se hrálo v duchu fair play. V 17. minutě mohli sparťané jít do vedení, ale zakončení jejich útoku minulo boleslavskou branku. O minutu později dobře pálil sparťanský záložník ze střední vzdálenosti a Hartych míč zkrotil až na dvakrát. V 19. minutě po Milnerově centru se snažil úvodní branku vstřelit boleslavský Fingerhut, ale ani on nedal. Výbornou pozici na zakončení hlavou měl i David Novák, ale jeho střela jen těsně minula sparťanskou branku. V závěru prvního poločasu si Boleslavští vytvořili tlak, ale Sparta se úspěšně ubránila.

Po přestávce Sparta jediným gólem rozhodla utkání.
V 52. minutě chybu v boleslavské rozehrávce potrestal soupeř přesnou střelou - 1:0.
Po inkasovaném gólu se Boleslavští ještě více tlačili do útoku a pozorně bránící sparťané hrozili z protiútoků. Největší boleslavskou šanci na vyrovnání měl po Milnerově centru Drobný, ale jeho hlavičku zastavila horní tyčka. Sparta se boleslavskému tlaku ubránila a radovala se z nejtěsnější výhry.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Jakub Novák, Horák, Mísař, Mrnka - Chládek, Pour - Kučera (70. Najman), Fingerhut (75. Drobný), David Novák (55. Zmij) - Milner.

Fanshop banner