Ze hřiště favorizované Sparty si odvezli jeden bod
Klub

Ze hřiště favorizované Sparty si odvezli jeden bod

Redakce

Nejmladší boleslavští dorostenci se potýkali s nedostatkem zdravých hráčů, z celého kádru U16 bylo schopných jen sedm. Přesto v kombinované sestavě slepené ze čtyř různých věkových kategorií na pražském Strahově v souboji s favorizovanou Spartou získali bod za remízu.

Boleslavští se snažili proti vedoucímu družstvu ligového pořadí o vysoký presink, který je však v dusném nedělním dopoledni stál hodně fyzických sil. Nakonec uhájili bezgólovou remízu, ale pozápasový penaltový rozstřel o bonusový bod prohráli AC Sparta Praha U16 - FK Mladá Boleslav U16 4:3.

Trenér boleslavských dorostenců Filip Toncar k remíze řekl: „Utkání, které jsme proti lídrovi soutěže zvládli i v kombinované sestavě velmi dobře, bylo na počet šancí vyrovnané a hrané ve slušné intenzitě. Boleslavské družstvo zaslouží pochvalu za odvážný výkon do samého konce utkání, kdy už ubývaly fyzické síly."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Lichtenberg - Vlk, Bárta, Pechanec, Chalupník (41. Pešta) - Motyčka, Dolák, Gracl, Novotný (25. Roháček) - Kadlec, Kohout.

Fanshop banner