Po těsné výhře nad Spartou se posunuli na sedmou ligovou příčku
Klub

Po těsné výhře nad Spartou se posunuli na sedmou ligovou příčku

Redakce

Sedmnáctiletí boleslavští dorostenci v utkání s druhým týmem ligové tabulky předvedli bojovný výkon, a protože oběma týmům chyběla přesnost v zakončení, o výsledku rozhodla přesná standardka Skramuského z první poloviny utkání.

Do první poloviny utkání vstoupili aktivněji sparťané. V 8. minutě zblokovali boleslavští obránci průnik sparťanského útočníka Hájka. V 11. minutě vychytal gólman Štipl sparťanskou standardku zpoza šestnáctky. Ve 14. minutě po sparťanském centru zleva nepřesně hlavičkoval Schánilec. Boleslavští pak hru vyrovnali a akce se střídaly na jedné i druhé straně. V 16. minutě boleslavský Mašek v důrazném souboji se sparťanským obráncem získal míč a akci zakončil střelou do gólmana Šeráka. Ve 21. minutě rozjeli Boleslavští akci přes Blažíčka a Maška, ale v jejím závěru Vozába uvnitř sparťanské šestnáctky obránci zastavili. Ve 25. minutě standardka Ryneše z dvaceti metrů minula boleslavskou branku.
Ve 31. minutě průnik Maška zastavili před sparťanskou šestnáctkou obránci faulem a trestný kop přibližně z osmnácti metrů nasměroval Skramuský k tyči tak přesně, že gólman Šerák neměl šanci - 1:0.
Ve 32. minutě průnik sparťanského útočníka Baftijara vyřešili v boleslavské šestnáctce stopeři Bárta a Baborák. Ve 35. minutě po sparťanském centru zleva vyboxoval Štipl míč v souboji se soupeřovým útočníkem Rynešem, který po ošetření odstoupil ze hry. Ve 37. minutě se Pech protáhl mezi třemi obránci Sparty a jeho střelu gólman Šerák vytěsnil nad břevno. Ve 40. minutě zblokovali sparťanští obránci Maškův průnik.

Druhá polovina utkání měla obdobný průběh jako první. Akce se přelévaly z jedné na druhou stranu, hráčům však chyběla přesnější koncovka. Ve 41. minutě Maškovu standardku z pětadvaceti metrů nikdo ze spoluhráčů nevyužil k doklepnutí. Ve 46. minutě boleslavští obránci srazili standardku sparťanského Baftijara mimo branku. Následné dva rohové kopy Boleslavští ubránili. V 50. minutě po výměně míče s Havlinou přihrál Mašek do sparťanské šestnáctky Johanidesovi, který však nadějnou akci nestihl dohrát. V 56. minutě zaútočil zleva sparťanský Schánilec a s vyběhnuvším gólmanem Štiplem přehodil i boleslavskou branku. V 60. minutě po Maškově rohovém kopu se Blažíček neúspěšně snažil protlačit míč do sparťanské branky. V 69. minutě přihrál Pech doleva Maškovi, ten nacentroval do sparťanské šestnáctky, odkud Johanides akci zakončil nepřesnou střelou. V 75. minutě zakončil Maškův centr zprava u bližší tyče těsně vedle sparťanské branky Plotnárek. V 77. minutě nebezpečný centr Sparty uklidil mimo boleslavskou šestnáctku Žádný. V 80. minutě Boleslavští odvrátili sparťanskou standardku a Motyčka přešel do brejku po levé straně, odkud přihrál Dolákovi, který nejprve nastřelil bránící sparťanské hráče a po získání odraženého míče překonal sparťanského brankáře, ale rozhodčí gól neuznal kvůli předchozímu ofsajdu.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Štipl - Johanides, Bárta (41. Chleborád), Baborák (59. Dolák), Skramuský - Blažíček, Žádný - Pech, Mašek, Vozáb (75. Motyčka) - Havlina (65. Plotnárek).

Sestava AC Sparta Praha U17: Šerák - Gabriel, Krajinský, Jonáš, Szewieczek - Hájek, Vokřínek - Bláha, Baftijar, Ryneš (38. Novák) - Schánělec (69. Freisinger).

Branka: 31. Skramuský

ŽK: Mašek

Rozhodčí: Hádek - Černý, Machýček

Fanshop banner