Boleslavští uzavřeli sezónu prohrou v Olomouci
Klub

Boleslavští uzavřeli sezónu prohrou v Olomouci

Redakce

Boleslav v závěru jarní sezóny začala sbírat body a po dvou bezgólových remízách v Jihlavě i doma proti Ostravě a dvou vítězstvích nad pražskými kluby, ve Vršovicích nad Bohemians 3:1 a doma nad Duklou 1:0, čili po čtyřech ligových kolech bez prohry nestačila na čerstvého účastníka předkola Evropské ligy.

Od úvodní minuty předváděli olomoučtí i boleslavští hráči svižný fotbal s ofenzivním pojetím. V prvním poločase vynesl Olomouckým těsné vedení, Boleslavským pouze pět rohových kopů a tři trestňáky bez gólového završení.
První boleslavskou nadějí na skórování však nebyla standardní situace, ale v 10. minutě nepovedená rozehrávka olomouckého brankáře Reichla, kterou zachytil Jánoš, ale soupeřův kiks gólem nepotrestal. Ve 28. minutě po spolupráci s Marešem vystřelil tvrdě z hranice vápna Matějovský, bohužel neúspěšně. Ve 30. minutě Řezníček připravil palebnou pozici Faltovi, ale ten o pár centimetrů přestřelil Polačkovu branku. O dvě minuty později na druhé straně Konaté přihrál do šance Matějovskému, ale tomu pokus o zakončení zablokovali obránci.
Ve 34. minutě Plšek z pětadvaceti metrů přesně trefil levý horní růžek boleslavské branky, kam se Polaček marně natahoval - 1:0.
Hned ve 35. minutě mohli Boleslavští nepříznivé skóre srovnat, když Jánoš na půlce vystihl soupeřovu rozehrávku, přihrál vlevo Marešovi, na jehož přízemní centr v olomouckém brankovišti nedosáhli jen o pár centimetrů Konaté ani Ladra. Teprve pět minut před přestávkou kopali Olomoučtí svůj první roh, ale Polačka v boleslavské brance nezaměstnali.

Druhý poločas začali lépe Olomoučtí a rázně rozhodli o osudu utkání.
V 52. minutě nenápadnou olomouckou akci završil Falta přesnou přízemní střelou z dvaceti metrů k pravé tyči Polačkovy branky - 2:0.
Falta tak potvrdil, že se mu proti Boleslavi střelecky daří, neboť v posledních třech vzájemných zápasech nasázel do boleslavské branky čtyři góly. Olomoučtí se s obrovskou chutí vrhli do dalších ofenzivních akcí. Brankář Polaček si poradil s dvěma střelami, na druhé straně kontroval po Hubínkově centru Matějovský hlavou do brankáře Reichla.
V 61. minutě se zprava do olomouckého vápna prokličkoval Konaté, přízemní centr před branku nedostal, míč se však k němu vrátil a střelecký pokus z úhlu nepustil do branky Radakovič za pomoci ruky, což sudí Houdek ocenil nařízením penalty a vyloučením olomouckého stopera. K pokutovému kopu se postavil osvědčený střelec Magera, ale nastřelil brankáře Reichla. Boleslav tak ve dvou závěrečných zápasech aktuální sezóny promarnili dva pokutové kopy (Valenta proti pražské Dukle a Magera proti Olomouci).
Zbývající půlhodinu Boleslav hrající přesilovku přitlačila olomouckého soupeře k jeho šestnáctce, ale dobývání Reichlovy branky skončilo bez kýženého efektu. Marně stříleli Jánoš s Matějovským, neúspěšně hlavičkoval Magera a neujal se ani Konatého technický oblouček přes šířku branky. Olomoučtí velmi pozorně plnili defenzivní úkoly a vyráželi do brejkových akcí.
V 81. minutě po Šušnjarově kiksu a následném přízemním centru z pravé strany osamocený Plšek na malém vápně snadno doklepl míč do boleslavské branky - 3:0.
Utkání skončilo jasnou výhrou Olomouce a pro boleslavské fotbalisty vyznělo konečné skóre velmi krutě, i když charakterizovalo mizerou střeleckou potenci mužstva po celý soutěžní ročník 2017-18. Nastřílených jedenatřicet gólů je šestý nejhorší počin ze šestnácti účastníků české HET ligy.

Sestava FK Mladá Boleslav: Polaček - Pauschek, Takács, Šušnjar, Křapka - Jánoš (76. Přikryl) - Konaté, Hubínek (63. Rada), Matějovský, Mareš (58. Magera) - Ladra.

Sestava SK Sigma Olomouc: Reichl - Sladký, Radakovič, Jemelka, Hála - Falta (84. Manzia), Zahradníček (71. Moulis), Houska, Plšek, Kalvach - Řezníček (65. Kotouč).

Góly: 34. a 81. Plšek, 52. Falta

ŽK: Matějovský, Jánoš

ČK: Radakovič (v 61. minutě)

Rozhodčí: Houdek - Kříž, Pospíšil

Diváků: 5105

Fanshop banner