Z Německa jsme přijeli stříbrní
Klub

Z Německa jsme přijeli stříbrní

Redakce

Mladí fotbalisté FK Mladá Boleslav ročníku 2005 reprezentovali v sobotu 19.5. naše město na mezinárodním turnaji v Drážďanech „NUDOSSI CUP 2018". Přes krkolomný začátek se obě družstva nakonec probojovala do finálových bojů, kde obsadila sedmé a druhé místo.

V základních skupinách se mužstva setkali se zajímavými soupeři z Německa i Česka, mimo jiné s Dynamem Drážďany, Soccer For Kids nebo Tempem Praha, a přestože výkony a výsledky nebyli ideální, se štěstím a díky souhře výsledků oba týmy postoupili ze druhých míst do finálové osmičky. Zde již nebylo nouze o kvalitní soupeře. Druhý tým nejprve narazil ve čtvrtfinále na VFL Pirna-Copitz, se kterým podlehl 0:2 po skrečovaném zápase, který se nedohrál pro zranění jednoho z mladoboleslavských hráčů. V malém semifinále stejným výsledkem podlehl prvnímu týmu Teplic, které ve čtvrtfinále vyřadili hráči mladoboleslavského prvního týmu na penalty, aby turnaj zakončil vítězstvím v zápase o 7. místo proti Eichsfeld Süd 1:0, které se zrodilo po jasné převaze českého týmu. První tým boleslavských si po zvládnutém čtvrtfinále s Teplicemi poradil v poměru 1:0 i s Pirnou, které vrátil vyřazení svých kolegů. Zajímavé finále proti známému soupeři Soccer For Kids (0:0 v základní skupině) začalo nešťastným zraněním mladoboleslavského Hájka, který utrpěl zlomeninu levé ruky a musel být převezen do nemocnice. Mladoboleslavští se rychle po opětovném navázání hry dostali do vedení, které bohužel neudrželi. V závěru mohli navíc po sporné penaltě inkasovat druhý úder, ale brankář Zaplatílek udržel akcie svého týmu nad vodou. Bohužel v dramatickém penaltovém rozstřelu byli němečtí soupeři šťastnější a po Kavanově neproměněné penaltě se mohli radovat.
Trenéři Šíp a Javůrek nakonec mohli být s konečným umístěním spokojení, i když zranění dvou jejich svěřenců jim jistě nadělalo vrásky na čele a zkazilo konečný dojem z turnaje.

Reprezentovali:

Modrý tým: Matěj Zaplatílek - Filip Kolář, Ondřej Naďo, Jirka Hájek, Marek Adámik - Ondřej Kavan, Tomáš Straka, Jan Sofín - Adam Severa, Jan Buryán

Růžový tým: Jiří Hanuš - Václav Pavlíček, Josef Pych, Jakub Havlas, Adam Husák - Matěj Oláh, Štěpán Vajgl, Jan Hložek - Samuel Kraus, Miroslav Steklý

Fanshop banner