Očekávaně náročnou a nervózní bitvu prohráli
Klub

Očekávaně náročnou a nervózní bitvu prohráli

Redakce

Souboj sousedů v tabulce prohráli boleslavští dorostenci, kteří nevyužili domácího hřiště a závěrečné převahy k zisku bodů zajišťujících jim záchranu v celostátní extralize U19. Aktuálně na devátém místě mají od sestupové patnácté příčky pětibodový odstup a před sebou ještě zbývající tři mistrovské zápasy.

Na začátku prvního poločasu bylo Slovácko jistější v kombinaci a tím pádem častěji před soupeřovou brankou. V 6. minutě Polášek přešel přes Kommu a přízemní centr napříč brankovištěm proletěl naštěstí neškodně. V 9. minutě po Poláškově křížné střele získalo Slovácko svůj první roh, který od boleslavské branky odhlavičkoval Král. Po deseti minutách slovácký tlak polevil a Boleslavští poprvé vážně zahrozili ve 13. minutě, kdy dobrý Provazníkův centr zprava gólman Horáček lapil před dobíhajícím Šimonem. O minutu později po malé domů jednoho ze slováckých obránců důrazný Mansfeld vyplašil gólmana zablokováním jeho odkopu a po dorážce z úhlu získal pro Boleslav první roh. Vzápětí následoval další, oba však bez využití.
V 19. minutě po slováckém autovém vhazování a přízemní střele Vartaniana se k dorážce na boleslavském malém vápně dostal Šánek a uspěl - 0:1.
Ve 22. minutě boleslavský útok zakončil nepřesnou střelou Mansfeld. Ve 25. minutě Šimon odtáhl útok po pravé straně a Yerkhov nastřelil bránícího hráče. Vzápětí zprava střílený centr zaskočil slováckého brankáře Horáčka a od pravé tyče míč odkopl obránce Miklík. Ve 27. minutě Šimon sice přeloboval vybíhajícího Horáčka, ale o pár centimetrů i branku. Ve třetí čtvrthodince Boleslavští nezužitkovali čtyři standardní situace, tři rohy a jeden trestňák, a dvě minuty před pauzou po spolupráci s Šánkem prostřelil z ofsajdového postavení Vartanian boleslavského brankáře a rozhodčí gól správně neuznal.

Druhý poločas začali Boleslavští s chutí a ve 48. minutě kopali první roh po přestávce, celkově už šestý, kterému se soupeř ubránil. V 50. minutě ránu nejpilnějšího slováckého střelce Poláška snadno chytil Mikulec. Potom v 53. minutě Slovácko přežilo se štěstím sedmý boleslavský roh, který odnesli zraněním boleslavský hráč Glöckner a slovácký brankář Horáček. Oba nadále pokračovali ve hře. V 55. minutě Provazník uvolnil Šimona a jeho oblouček Horáček s jistotou stáhnul. O pět minut později si slovácký gólman poradil i s Novákovým centrem. V 63. minutě Novák před soupeřovým vápnem přihrál Yerkhovovi a ten z dvaceti metrů nastřelil pravou tyč slovácké branky. V 65. minutě Slovácko promarnilo roh a v následující minutě Kohút z dvaceti metrů netrefil boleslavskou branku. V 77. minutě se odkop slováckého obránce odrazil od Šimona k Horáčkově brance, kterou míč minul těsně vedle levého horního růžku.
S ubývajícími minutami na hřišti vzrůstala nervozita a přibývalo soubojů na hranici pravidly povoleného důrazu. Boleslavští se marně snažili prosadit nakopávanými míči, které slováčtí dorostenci odvraceli a boleslavskou defenzívu proháněli brejkovými akcemi. V 83. minutě Novákův přetažený roh slovácká obrana odvrátila a Bičiště se marně snažil podle koncové lajny proniknout před branku. V poslední minutě po Novákově centru Bičištěho přihrávku hlavou před branku gólman Horáček s jistotou zachytil. Boleslavský tlak v nastaveném čase byl značný, ale zcela neúčinný. V úplně poslední šanci zápasu se ocitl slovácký Jahoda, jenž běžel sám proti boleslavské brance a technickým obloučkem ji přehodil.
Po domácí ztrátě se Slováckem zůstali Boleslavští na čtyřiatřiceti bodech, které jim v neuvěřitelně napěchované spodní polovině extraligové tabulky, z níž sestupují poslední čtyři celky, ještě nezaručují vytouženou záchranu. Poslední květnovou sobotu hrají doma s největším aspirantem na dorostenecký titul pražskou Spartou, v červnu jedou na pražskou Slavii a končí doma zápasem proti Pardubicím.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík postrádal u svých hráčů hlavně důraz v pokutovém území: „Ve velmi nervózním zápase jsme bohužel výsledkově zaváhali. Soupeř prokázal své kvality a na míči se prezentoval mnohem fotbalověji. Náš tým se snažil vyrovnat bojovností a nasazením, což ve hře dokázal a v určitých momentech a hlavně na konci utkání zatlačil a dostal soupeře pod tlak. Bohužel naše agresivita a chování v pokutovém území není dobrá a soupeř byl v tomto směru pozorný. Dnes nám nepřálo ani štěstí, když jsme nedokázali proměnit tři velké šance a navíc nastřelili tyč.''

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Mikulec - Dib, Koubek, Král, Komma - Kalabis, Yerkhov (76. Křižák) - Mansfeld (59. David Novák), Provazník, Para (71. Bičiště) - Šimon.

Sestava 1. FC Slovácko U19: Horáček - Olšanský, Miklík, Řihák, Jamný - Baran - Kohút, Polášek, Leskovjan (87. Krejčík), Šánek (78. Hajnoš) - Vartanian (89. Jahoda).

Gól: 19. Šánek

ŽK: Šimon - Řihák, Leskovjan, Kohút, Olšanský

Rozhodčí: Matějček - Milner, Mrkáček.

Diváků: 85

Fanshop banner