Po domácí výhře jsou pouhý jeden bod od čela tabulky
Klub

Po domácí výhře jsou pouhý jeden bod od čela tabulky

Redakce

Boleslavští junioři s brankářem Šedou, stoperem Šušnjarem a záložníkem Susem z prvoligového kádru podle očekávání porazili ostravskou juniorku v posledním utkání na domácím hřišti. Závěrečné dva duely mistrovské sezóny hrají v Karviné (23.5.) a Teplicích (27.5.).

První poločas Boleslavští zaslouženě vyhráli, neboť byli aktivnější a dravější v ofenzívě. Ve 3. minutě přízemní centr ostravského Stáňi chytil u bližší tyče brankář Šeda. V příští minutě Zabilanského centr z pravé strany Košek hlavou pořádně netrefil. V 5. minutě Ostravští promarnili svůj jediný roh za poločas. V 7. minutě Rudzan trestným kopem nenašel před brankou spoluhráče. V 11. minutě první boleslavský roh rozehrál Sus a neúspěšně hlavičkoval Glöckner.
Ve 20. minutě Klímův přízemní centr skončil u ostravského brankáře Murina, stejně tak o minutu později Komárkův nadýchaný oblouček. Ve 22. minutě ostravský Stáňa, který proběhl téměř přes celé hřiště, před boleslavským vápnem přihrál Mládkovi a jeho zakončení Šeda nejprve jen vyrazil a teprve na druhý pokus definitivně zkrotil.
Ve 23. minutě Rudzanův centr proletěl téměř přes celou šířku brankoviště k Zabilanskému, který přetlačil bránícího protihráče a míč úspěšně nasměroval k tyči - 1:0.
Ve 28. minutě Sus vystřelil ukvapeně ze třiceti metrů bez důrazu a přesnosti. Ve 29. minutě Procházka vybojoval na půlce míč a následný útok vynesl Boleslavi druhý roh. Rozehrál ho Rudzan a po zásahu ostravského brankáře následoval další roh, který nenechal rozhodčí dohrát odpískáním Dohnalíkova útočného faulu ve vzdušném souboji s Murinem u bližší tyče.
Ve 39. minutě Rudzan trestný kop napálil přesně k levé tyči, kam se gólman Murin vrhnul, když už míč napínal síť - 2:0.
V závěru poločasu Boleslavští dvakrát důsledným napadáním přivedli soupeřovu defenzívu do úzkých, ale se skórem nepohnuli.

Druhý poločas začali Ostravští útočně a vynutili si dva rohy v pěti minutách. Ve 48. minutě po odvrácení ostravského rohu se v boleslavské brejkové situaci neprosadil Košek. O dvě minuty později se na druhé straně hřiště po centru z pravé strany ocitl Helešic na malém vápně sám v šanci, ale Šeda jeho snahu o zakončení zblokoval na třetí ostravský roh, ze kterého už k přímému ohrožení boleslavské branky nedošlo. V 54. minutě k dokonalosti brilantní útočné instruktáže boleslavských krajních beků chyběla pouze gólová tečka, neboť po Klímově perfektním centru Kopa z necelých deseti metrů překopl ostravskou branku. V 56. minutě ostravský Mooc utekl po pravé straně a připravil palebnou pozici Stáňovi, jenž bombou z patnácti metrů těsně přestřelil Šedovu branku. V 59. minutě čtvrtý ostravský roh přežila boleslavská defenzíva se štěstím.
V 61. minutě ostravské obléhání boleslavské šestnáctky ukončil Bolf nepřesnou střelou. V 64. minutě Zabilanský doběhl zdánlivě ztracený míč, od koncové čáry ho přihrál na hranici vápna a Procházkovo zakončení vytlačil od levé tyče Murin na roh. Ten rozehrál Sus a po nepřesném Šušnjarově zakončení Sus vrátil míč před ostravskou branku, ale spoluhráče nenašel. O minutu později Susem rozehraný trestňák Glöckner hlavičkoval nepovedeně. V 69. minutě po spolupráci s Koškem se řítil na ostravskou branku Vejr, který přešel přes beka, ale přes gólmana už nikoliv. Ostravští odpověděli útokem, v jehož finále Bolf kolmicí do boleslavského vápna našel Stáňu, jenž z deseti metrů trefil dobře postaveného Šedu.
V 76. minutě Glöckner na půlce špatně zasáhl míč a Stáňa utekl boleslavské obraně po levé straně, ovšem jeho přízemní centr metr od brankové čáry minuli Houdek i Bolf. Ostravský tlak vyvrcholil v 84. minutě, kdy po útoku po pravé straně ve zmatcích před boleslavskou brankou Šedovi v uhájení čistého konta pomohla pravá tyč.
V 86. minutě ostravské obraně utekl Vejr a po sólu z poloviny hřiště s přehledem podle Murina zpečetil boleslavskou výhru - 3:0.
V poslední minutě Boleslavští zatlačili soupeře k jeho brance a Machů se marně pokusil prosadit opakovanými střelami, první mu vyrazil brankář, druhou nepustil jeden z bránících hráčů k brance.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Šeda - Klíma, Šušnjar, Glöckner, Kopa - Zabilanský (71. Krčmář), Sus, Procházka, Rudzan - Dohnalík (60. Vejr), Košek (78. Machů).

Sestava FC Baník Ostrava U21: Murin - Mooc, Meshchaninov, Azatskyi, Helešic - Bolf, Rizvanov, Lehnert, Kania (34. Dendis) - Stáňa, Mládek (34. Hejl, 71. Houdek).

Góly: 23. Zabilanský, 39. Rudzan, 86. Vejr

Rozhodčí: Severýn - Ratajová, Melichar

Diváků: 76

Fanshop banner