Trenér Weber se radoval z první jarní domácí výhry
Klub

Trenér Weber se radoval z první jarní domácí výhry

Redakce

Představě trenéra Jozefa Webera o herním projevu se boleslavští fotbalisté přiblížili nejvíce v první půlhodině utkání, bohužel z několika šancí proměnili jenom jednu. Těsné vedení z první půle udrželi i po přestávce a zaslouženě si připsali tři body.

„Poprvé po domácím ligovém utkání hodnotím vítězství Boleslavi," zdůraznil Jozef Weber zlomový okamžik svého působení v FK Mladá Boleslav. „Je dobře, že jsme vyhráli a ukončili neblahou sérii bez jarní domácí výhry. Začátek utkání jsme měli velmi slušný, výkony hráčů měly potřebné parametry a měl jsem pocit, že budeme v herní kvalitě pokračovat po celých devadesát minut. Po vedoucí brance jsme zbytečně znervózněli a přenechali v závěru poločasu Dukle inciativu. Ve druhém poločase jsme si těsné vedení pohlídali, vážné šance neměl ani jeden tým a tak jsme zaslouženě vyhráli," dodal Jozef Weber a naznačil, že mu záleží na každém vylepšení boleslavského postavení v ligové tabulce: „Není jedno, jestli Boleslav, která v předchozích sezónách hrála v popředí ligy, skončí letos třináctá nebo devátá. Budeme usilovat o co nejlepší umístění i za týden v Olomouci."

Trenér Dukly Praha Jaroslav Hynek byl z prohry zklamaný. „Chtěli jsme navázat na poslední naše zápasy, ve kterých se nám dařilo, ale nepodařilo se nám to. Prvních třicet minuty jsme hráli moc vlažně, často ztráceli míče, ovšem závěr poločasu jsme se už zlepšili a měli šance dohrát poločas remízou, byl tam sporný okamžik, kdy se domnívám, že jsme měli kopat penaltu. Druhý poločas už si Boleslav hlídala těsné vedení a nám scházela kvalitnější předfinální a finální fáze," řekl Jaroslav Hynek.

Fanshop banner