Po remíze v Hradci jsou v tabulce třetí
Klub

Po remíze v Hradci jsou v tabulce třetí

Redakce

Přestože většinu herního času měli boleslavští junioři, tentokrát pouze s brankářem Šedou z prvoligového kádru, míč pod kontrolou, tak po gólu inkasovaném pět minut před koncem z penalty nedovedli utkání do vítězného konce a z východočeského Hradce si přivezli pouze jeden bod za remízu.

První poločas se odehrál bez gólů, přestože šance na jejich vstřelení měly oba týmy. Brankáři však byli pozorní, jak hradecký Vízek, tak i boleslavský Šeda předváděli spolehlivé zákroky a tak se téměř hodinu hrálo bez vstřeleného gólu.

Druhý poločas začali lépe Boleslavští.
V 56. minutě se po rohovém kopu Rudzan bez přípravy z necelých patnácti metrů trefil k pravé tyči hradecké branky - 0:1.
Těsné vedení Boleslavští kontrolovali zodpovědným plněním defenzivních úkolů a přišli o ně ve chvíli, kdy už se zdálo, že dovedou zápas do zdárného konce.
V 85. minutě dlouhý Šedův výkop zachytili Hradečtí a jejich okamžitý brejk zastavila boleslavská defenzíva faulem v pokutovém území. Nařízenou penaltu Súkenník ranou k levé tyči proměnil ve vyrovnávací gól - 1:1.
Ve dvouminutovém nastavení hradecký Hašek trestným kopem nastřelil boleslavskou hráčskou zeď a tak utkání skončilo nerozhodně.
V desetičlenné tabulce nadstavbové části, v níž se hraje o český juniorský titul, Boleslavští na třetím místě ztrácejí tři body na vedoucí dvojici týmů FK Teplice U21 a 1. FC Slovácko U21, které však mají odehraný o jeden zápas více.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Šeda - Klíma, Kopa, Glöckner, Rudzan - Zabilanský, Procházka, Sus - Dohnalík, Košek, Vejr (68. Krčmář).

Sestava FC Hradec Králové U21: Vízek - Vukčevič, Miker, Chocholatý (68. Bičiště), Súkenník, Hašek, Kundrt, Kropáček (58. Rybczuk), Jašarevič (36. Brokeš), Čech, Jukl.

Góly: 86. Súkenník (z pokutového kopu) - 56. Rudzan

ŽK: Miker - Vejr

Rozhodčí: Marek - Polák, Pospíšil

Diváků: 53

Fanshop banner