Jasná výhra nad předposledním družstvem ligové tabulky
Klub

Jasná výhra nad předposledním družstvem ligové tabulky

Redakce

V nedělním slunečném dopoledni boleslavští osmnáctiletí dorostenci výrazně přehráli a hlavně přestříleli v Náhodě protivníka z předposledního místa ligové tabulky. Od úvodních minut měli více ze hry a přinutili náchodské dorostence, aby se soustředili na obrannou činnost.

V prvním poločase herní převahu Boleslavští gólově zužitkovali až ve druhé čtvrthodině.
V 18. minutě Fingerhut nabídl šanci Novákovi a ten měl lehkou úlohu dopravit míč poprvé do náchodské sítě - 0:1.
Ve 21. minutě laxně si počínající boleslavská obrana nabídla náchodským dorostencům šanci, ale ti ji ke srovnání skóre nevyužili.
Ve 29. minutě Boleslavští zaútočili po levé straně a z Najmanova centru se prosadil Fingerhut - 0:2.

V úvodní minutě druhé půle po ideálním Böhmově uvolnění vyrazil Milner do samostatného úniku, s jehož zakončením si poradil skvěle - 0:3.
V 56. minutě Majerovu gólovou příležitost zmařil náchodský brankář dobrým zásahem. O dvě minuty později už se sice Majer prosadil, ale gól mu rozhodčí kvůli postavení mimo hru neuznali.
V 64. minutě Najmanův dobře zahraný centr skončil v soupeřově brance, když se náchodský brankář nechal zmást náběhem jednoho z boleslavských ofenzivních hráčů - 0:4.
V závěrečné čtvrthodince si Boleslavští vytvořili několik další střeleckých pozic, ale dokázali z nich proměnit pouze jednu.
V 78. minutě Fingerhut v samostatném úniku obešel i brankáře a do prázdné branky upravil na konečných 0:5.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil poděkoval celému týmu za jasnou výhru: „Díky útočné síle jsme ovládli utkání a zaslouženě vyhráli. Mohli jsme vstřelit další góly, ale často jsme se sami dostávali do postavení mimo hru. Tým zaslouží pochvalu za snahu a tvorbu postupného útoku, což jsme si dali za cíl. Celou dobu utkání jsme překonávali obranu hostí, která stála v řadě okolo poloviny hřiště a bylo jen otázkou správného časování náběhu a přihrávky ke tvorbě gólových pozic. Děkuji celému týmu, který přispěl k výhře."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Horák (57. Mrnka), Drobný, Mísař, Najman - Chládek, Böhm (53. Gracl) - Jakub Novák (75. Kučera), Majer, Fingerhut - Milner.

Góly: 29. a 78. Fingerhut, 18. Jakub Novák, 46. Milner, 64. Najman

Fanshop banner