Doma letos nevyhráli ani na šestý pokus
Klub

Doma letos nevyhráli ani na šestý pokus

Redakce

Boleslavští fotbalisté ve třetím ligovém zápase nedali gól a v letošní jarní sezóně dosud nevyhráli ani jedno domácí utkání. Po remíze s ostravským Baníkem klesli ze dvanácté na třináctou příčku ligového pořadí. Na sestupovou pozici jim zůstal pouhý dvoubodový náskok, se kterým šli do zápasu s ostravským Baníkem.

První poločas byl oboustranně ofenzivní a bojovný. O důrazné osobní střety nebyla nouze, na aktérech bylo patrné, že si uvědomují důležitost zápasu. První roh kopal Baník již ve 3. minutě, ale bez efektivního zakončení. O dvě minuty později ostrý Marešův centr chytil u bližší ostravské tyče brankář Laštůvka. Boleslavští svůj první roh v 9. minutě také nevyužili a vzápětí ubránili obdobnou soupeřovu standardku. Největší šanci na konci úvodní čtvrthodinky neproměnili Boleslavští, když po Jánošově kolmici a Konatého přihrávce přes šířku vápna Mareš sám před brankou nastřelil brankáře Laštůvku. V 17. minutě Polaček chytil Poznarovo tečování centru z pravé strany.
Deset minut před koncem poločasu po čtvrtém ostravském rohu Rada ve snaze odkopnout míč podrazil Šindeláře a hlavní sudí Příhoda po kratičkém rozmýšlení nařídil penaltu proti Boleslavské brance. Baroš ji kopnul po zemi k levé tyči, kam se včas vrhnul gólman Polaček a míč chytil.

Ve druhém poločase měli více ze hry Boleslavští, ale bezgólové skóre nezměnili. V 52. minutě po Marešově přihrávce Ladra nadějný atak zakončil nedůrazně. V příští minutě běžel z pravé strany proti ostravské brance Konaté, ale nastřelil Laštůvku. V 58. minutě Boleslavští promarnili dva rohové kopy, když před druhým se k teči sportovně přiznal exboleslavský Fleišman. V 75. minutě získali Boleslavští výhodu trestného kopu z necelých dvaceti metrů, ale Marešovu střelu za hráčskou zeď si Laštůvka zkušeně pohlídal. V závěrečných minutách se Boleslavští marně snažili o gól, který by jim zajistit první letošní domácí výhru a potřebné tři body. Nesvedli to a zůstávají v ligové tabulce v pásmu ohrožení sestupem, když na propadliště jím zůstal odstup pouhých dvou bodů...

Sestava FK Mladá Boleslav: Polaček - Pauschek, Takács, Chaluš, Křapka - Jánoš, Rada (59. Magera) - Konaté (72. Přikryl), Valenta, Mareš (82. Fabián) - Ladra.

Sestava FC Baník Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman - Fillo, Hlinka, Hrubý, De Azevedo (76. Granečný) - Poznar (68. Diop), Baroš (90. Azatskyi).

ŽK: Valenta - Fillo, Fleišman, Hrubý, Procházka, De Azevedo

Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Flimmel

Diváků: 4390

Fanshop banner