Po výhře nad Příbramí zůstali ve hře o titul
Klub

Po výhře nad Příbramí zůstali ve hře o titul

Redakce

V téměř letně teplém pondělním poledni za nepříjemných větrných poryvů sehráli Boleslavští čtvrté utkání nadstavby Juniorské ligy a příbramskému soupeři nastříleli tři góly. Po většinu utkání měli mírnou herní převahu a jednoznačně více gólových příležitostí.

První poločas začali aktivně Boleslavští, ale Sus vystřelil nepřesně a později na konci další akce jeho centr stáhnul brankář Kočí. Střelecký pokus Kateřiňáka neprošel přes bránící hráče a Rudzanovu ránu z dálky chytil příbramský brankář. V 9. minutě po Kateřiňákově chytré přihrávce Dohnalík z dobré pozice nastřelil brankáře. V 11. minutě po narážečce se Schwendtem přestřelil Kilián boleslavskou branku. V 17. minutě Susovu povedenou střelu Kočí vyrazil od levé tyče na první boleslavský roh, který Rudzan rozehrál na Koška a jeho přetažený a vysoký centr snadno brankář stáhnul. Ani druhý roh, stejně tak jako dalších pět kopů v prvním poločase od rohového praporku, Boleslavští nezužitkovali ke změně skóre.
Ve 25. minutě se na pravé straně uvolnil příbramský Ayong a tvrdě vystřelil, gólmana Vejmolu však nezaskočil. Ve 29. minutě Komárek přenesl hru z pravé na levou stranu, odkud nebezpečně zacentroval Fabián, ale Dohnalík na míč před brankou nedosáhl. Ve 33. minutě Fabiánův centr Košek pustil Dohnalíkovi, který však slibnou akci zakončil z deseti metrů nedůrazně. O dvě minuty později Komárkovu dělovku z dálky Kočí vytlačil nad břevno. Ve 40. minutě Kateřiňák připravil palebnou pozici Fabiánovi, jehož přízemní střelu Kočí vyrazil od pravé tyče na další roh.
Ve 41. minutě Klíma u pravé postranní lajny přehrál příbramského Antwiho a od koncové lajny přihrál do prostoru penaltové značky Fabiánovi, který měl dost času ke zpracování a hlavně přesnému zamíření - 1:0.
Ve 43. minutě po Susově rychlém autového vhazování Dohnalík přihrál Kateřiňákovi, kterému se zakončení z hranice šestnáctky nezdařilo. Jednogólové vedení bylo chudým vyjádřením boleslavské herní převahy v prvním dějství.

Do druhého poločasu vtrhli Příbramští s nadšením podpořeným dravostí a důrazem, což jim Boleslavští po čtvrthodince rázně zatrhli. Do střelecké příležitosti se dostali Příbramští pět minut po změně stran. Ayong od koncové lajny nabil Januškovi, jehož přízemní zakončení Vejmola u levé tyče lapil. V 52. minutě Antwiho centr zleva Schwendt z malého vápna prodloužil nad boleslavskou branku.
V 57. minutě po dlouhém pasu z boleslavské poloviny hřiště sice v souboji s příbramským obráncem Košek neuspěl, ale jeho spoluhráči zůstali u míče, a když se k němu dostal Kateřiňák, tak si s přehledem připravil palebnou pozici a zvýšil vedení svého týmu na 2:0.
Příbramští se pokusili o několik ataků a úspěchu byl nejblíže v 63. minutě Polák, který však boleslavskou branku přestřelil. Načež Boleslav udeřila potřetí a definitivně rozhodla utkání ve svůj prospěch.
V 64. minutě jednoduchá boleslavská ofenzivní akce vyvrcholila přesnou Koškovou přihrávkou Zabilanskému, který utekl příbramské obraně a pod vyběhnuvším brankářem skóroval - 3:0.
Po třetím inkasovaném gólu příbramské nadšení viditelně opadlo a Boleslavští dovedli utkání do vítězného konce bez mimořádného úsilí. V 68. minutě Kateřiňákem rozehraný trestný kop Dohnalík završil střelou, která neprošla přes příbramské bránící hráče. V 73. minutě Rudzanův přetažený trestňák z pravé strany skončil mimo branku. V 76. minutě příbramský Vávra střílel z dvaceti metrů mimo boleslavskou branku. V 78. minutě sice Komárek z dálky příbramskou branku trefil, ale s jeho nedůraznou střelou si gólman Kočí snadno poradil. V 87. minutě boleslavský Komárek pálil z dvaceti metrů slabě a vedle. Na druhé straně poslední příbramský pokus předvedl v předposlední minutě Pecka, branku však netrefil.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Vejmola - Klíma, Kopa, Glöckner, Rudzan - Sus (67. Procházka), Kateřňák, Komárek, Fabián (46. Zabilanský) - Košek (74. Vejr), Dohnalík.

Sestava 1. FK Příbram U21: Kočí - Kilián, Soldát, Vávra, Antwi (69. Šíma)- Mustafič (72. Petrlík), Januška (80. Pecka), Ric, Polidar (46. Polák), Ayong - Schwendt.

Góly: 41. Fabián, 57. Kateřiňák, 64. Zabilanský

Rozhodčí: Cihlář - Tesař, Matoušek

Diváků: 65

Fanshop banner