Překvapivě prohráli na hřišti posledního
Klub

Překvapivě prohráli na hřišti posledního

Redakce

V nedělním parnu na varnsdorfské malé umělé trávě boleslavští osmnáctiletí dorostenci marně dobývali soupeřovu obranu, která z předchozích mistrovských zápasů měla průměr více než čtyř (přesně 4,33) obdržených gólů. Varnsdorf získal tři body vyhraným utkáním teprve podruhé v aktuálním soutěžním ročníku.

V celém utkání se Varnsdorfští soustředili především na obrannou činnost na své polovině a snažili se hrozit rychlými protiútoky. Boleslavští postupnou kombinací hledali mezery v soupeřově obranném bloku a centry se pokoušeli o vytváření gólových pozic.
V prvním poločasu byl ve 13. minutě poprvé blízko boleslavského úspěchu Milner, ale netrefil se přesně. Po boleslavském rohovém kopu se na zadní tyči objevil v další šanci opět Milner, ale ani tentokrát nedokázal míč usměrnit do varnsdorfské sítě. Ve 26. minutě měl další boleslavskou gólovou příležitost Novák, zmařil ji však přestřelením branky. Ve 32. minutě běžel v samostatném úniku na varnsdorfskou branku Milner, ale jeho střelu brankář vystihl.

Ve druhém dějství Varnsdorfští hráli efektivně a každou příležitost zakončovali, boleslavský brankář Barták byl však pozorný. V 63. minutě mohl pěknou boleslavskou kombinaci gólově završit Zmij, ale levou nohou pouze promáchl a míč netrefil.
V 84. minutě Varnsdorfští ubránili boleslavský rohový kop a okamžitě vyrazili do rychlého protiútoku, který zakončili přesnou střelou a rozhodli tak zápas ve svůj prospěch - 1:0.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Barták - Zmij, Mísař, Horák (46. Pátek), Najman - Chládek, Böhm - Jakub Novák (69. Drobný), Fingerhut, Gracl.

Fanshop banner