Ve třetím zápase poprvé prohráli v nadstavbě Juniorské ligy
Klub

Ve třetím zápase poprvé prohráli v nadstavbě Juniorské ligy

Redakce

Ve třetím kole nadstavby Juniorské ligy prohráli Boleslavští na domácím hřišti o dva góly se slováckým protivníkem, který v dosavadních třech zápasech neprohrál a drží se v popředí průběžného pořadí.

První poločas začal sice rohovým kopem Slovácka již ve 3. minutě, ale jinak měli v úvodní čtvrthodince Boleslavští mírnou herní převahu, v níž Kopův centr Fabián hlavou usměrnil nad soupeřovu branku. V 16. minutě slovácký kombinační útok završil Hellebrand tvrdou střelou a brankář Vejmola ji od pravé tyče vyrazil, ale soupeř zůstal u míče, který se Sikharulidze pokusil marně dostat do boleslavské branky. To již Slováčtí hru vyrovnali a začali nebezpečně útočit.
Ve 20. minutě Reinberkův centr zleva Sikharulidze usměrnil k levé tyči, kam se sice gólman Vejmola vrhnul, ale míči v cestě za brankovou lajnu nezabránil - 0:1.
Ve 23. minutě Susův přetažený centr Chaluš vrátil před branku a Dohnalíkovo slabé zakončení slovácký gólman Trmal snadno lapil. Ve 25. minutě slovácký Vasiljev těsně přestřelil boleslavskou branku.
Ve 34. minutě po přísně posouzeném souboji Kateřiňáka s protihráčem se Slovácko dostalo lacino k trestnému kopu z hranice boleslavského vápna a Janošek ranou kolem dvoučlenné zdi vymetl pavučinu z pravého horního růžku Vejmolovy branky - 0:2.
Ve 36. minutě po Rudzanově trestňáku od postranní lajny Chaluš nepovedeně hlavičkoval a o pět minut později Rudzan střelou z pětatřiceti metrů těsně přestřelil soupeřovu branku. V předposlední minutě poločasu slovácký Reinberk minul pravý vingl boleslavské branky, těsně před přestávkou dvakrát na slováckou branku pálil Kateřiňák, poprvé nastřelil obránce, podruhé Trmalovu náruč, a po okamžitém slováckém protiútoku Vejmola vyrazil Sikharulidzeovo zakončení z malého vápna.

V úvodu druhého poločasu byli Boleslavští blízko snížení, ale ve 47. minutě Kateřiňák povedeným trestným kopem přes početnou hráčskou zeď trefil jen pravou tyč slovácké branky a Fabiánova dorážka bez přípravy minula branku u levé tyče. V následujících minutách se hra rozdrobila do osobních soubojů a plynulé kombinační akce se ze hřiště téměř na půl hodiny vytratily. V 56. minutě Vejmola zvládl Janoškovu dělovku z pětadvaceti metrů. V 59. minutě po Rudzanově centru Fabián hlavičkoval do Trmalových rukavic a v příští minutě Chaluš ze dvaceti metrů těsně přestřelil slováckou branku. V 65. minutě Vejmola chytil Rezkovu střelu. V 67. minutě se po Kateřiňákově obloučku před slováckou branku neprosadil z malého vápna Košek a po něm ani Dohnalík. V 71. minutě rozhodčí kvůli ofsajdu neuznali Slovácku gól. V 74. minutě Kateřiňákův střelecký pokus o centimetry minul levý horní růžek slovácké branky.
V 76. minutě po spolupráci s Marešem uvnitř boleslavského vápna Sikharulidze z otočky prostřelil Vejmolu - 0:3.
V 79. minutě v závěru rychlého slováckého útoku Sikharulidze přihrál do šance Vasiljevovi a ten z deseti metrů boleslavskou branku přestřelil. V 80. minutě Dohnalík vystihl soupeřovu rozehrávku, a když obešel gólmana Trmala, tak jeho zakončení do prázdné slovácké branky vyhlavičkoval zázračně rychle se vrátivší stoper Šimko na pátý boleslavský roh, který už Boleslavští k ohrožení soupeřovy branky nevyužili.
V 85. minutě odkulhal z hrací plochy pokopaný Kateřiňák, a protože trenér Pechanec už neměl žádného hráče na střídání, dohráli Boleslavští závěrečných pět minut oslabení v deseti lidech. Přesto dokázali jasnou prohru zmírnit.
V úplně posledních sekundách zápasu se Dohnalík prosadil na levé straně přes obránce a přízemní ranou z deseti metrů prostřelil Trmala - 1:3.
Vzápětí hlavní rozhodčí Matějček střetnutí ukončil.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Vejmola - Kopa (46. Zabilanský), Glöckner, Chaluš, Rudzan - Kateřiňák, Komárek - Sus (72. Procházka), Dohnalík, Fabián - Vejr (62. Košek).

Sestava 1. FC Slovácko U21: Trmal - Vasiljev, Hofmann, Šimko, Reinberk - Hellebrand, Janošek - Rezek, Tischler (66. Vaďura), Minx (72. Mareš) - Sikharulidze.

Góly: 90. Dohnalík - 20. a 76. Sikharulidze, 34. Janošek

ŽK: Dohnalík - Janošek

Rozhodčí: Matějček - Pečenka, Kotalík

Diváků: 95

Fanshop banner